Facebook Instagram Youtube

Mire érdemes figyelni, ha európai bringatúrát tervezel?

Mire érdemes figyelni, ha európai bringatúrát tervezel?
2015.07.06
Ha túrát tervezel két keréken Európában, nem árt tisztában lenni az érintett országokban érvényes szabályozással. Nincs egységes láthatósági mellényre és sisakviselésre vonatkozó szabályozás Európában, ezért összeszedtük nektek országonként, hol mi kötelező.

Ha túrát tervezel két keréken Európában, nem árt tisztában lenni az érintett országokban érvényes szabályozással. Nincs egységes láthatósági mellényre és sisakviselésre vonatkozó szabályozás Európában, ezért összeszedtük nektek országonként, hol mi kötelező.

 Az alábbi pdf fájlból le is tölthetitek.

Ezeket az információkat több forrásból merítettük, és a csillaggal jelöltek egymásnak ellentmondóak voltak. Kérünk titeket, ha a fentiekhez képest más információval találkoztok, írjátok meg nekünk a forrást is jelölve a kommunikacio kukac kerekparosklub pont hu - ra. Köszönjük.

* Málta: ajánlott - ajánlott - kötelező
* Olaszország: nem kötelező - nem kötelező - kötelező
* Portugália: kötelező - nem kötelező - nem kötelező

Források:

http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=1560
 http://ec.europa.eu/transport/road_safety/observatory/doc/safetyequip_bici_rules.pdf 
http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_helmet_laws_by_country
http://www.mup.gov.rs/cms/resursi.nsf/Zakon%20o%20bezbednosti%20saobracaja%20na%20putevima.pdf
http://zakka.dk/cykelhjelm/cykelhjelm_org_050615_helmet_summary.pdf

http://www.securite-routiere.gouv.fr/conseils-pour-une-route-plus-sure/conseils-pratiques/circuler-a-velo/circuler-a-velo-roulez-en-toute-securite


További források az alábbi pdf csatolmány második oldalán találhatóak:

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron