Facebook Instagram Youtube

Sikeresen lobbiztunk az EU parlamentnél!!!

Sikeresen lobbiztunk az EU parlamentnél!!!
2012.12.18
AZ Európai Parlement Közlekedési Bizottsága mégis beszavazta a nemzetközi kerékpáros úthálózatokat.Pár nappal ezelőtt európai szövetségünk (ECF) arra kért, segítsünk meggyőzni az európai képviselőinket, hogy az illetékes bizottságban a döntésükkel támogassák az európai közlekedési hálózatba ingetrálni a transzeurópai kerékpáros útvonalrendszereket is.  A ti segítségetekkel levelek sokaságával bombáztuk a képviselő

AZ Európai Parlement Közlekedési Bizottsága mégis beszavazta a nemzetközi kerékpáros úthálózatokat.

Pár nappal ezelőtt európai szövetségünk (ECF) arra kért, segítsünk meggyőzni az európai képviselőinket, hogy az illetékes bizottságban a döntésükkel támogassák az európai közlekedési hálózatba ingetrálni a transzeurópai kerékpáros útvonalrendszereket is.  A ti segítségetekkel levelek sokaságával bombáztuk a képviselőket.

A felhívásra más országok szervezetei is reagáltak és szerveztek is többen akciót, írtak levelet. Közös fellépésünk eredményes volt. most érkezett a levél Gurmai Zita képviselőasszonytól a jó hírrel:

"Örömmel értesítem, hogy a Közlekedési Bizottság mai szavazásán a TEN-T hálózatokról szóló kompromisszumos javaslat megszavazásra került és ebben az elfogadott módosítóban az EuroVelo is nevesítve lett".

Közben már megérkezett az ECF közleménye is.

Köszönjük mindenkinek a segítséget, igazán szép ajándékot hoztunk össze magunknak, mi bringások, itt Európában.


 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron