Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

3 év alatt 3-szoros forgalomnövekedés a budapesti Múzeum körúti számlálónál

Sikeres évet zárt a Múzeum körúti kerékpáros forgalomszámláló: 2013-ban összesen 583.594 kerékpáros ment el alatta. Ez fennállásának 3 éve alatt háromszoros forgalomnövekedést jelent

A 2010 nyarán telepített számláló az tavalyi év során folyamatosan csúcsot döntögetett. Április 24-én lépte át először a 3.000-as értéket, de június 13-án éjfélkor már 4.030-at mutatott. Október 23-án pedig elérte az éves 500.000-et: január óta ennyien kerékpároztak el összesen alatta. (Kisfilm az október 23-i félmilliós rekordról itt )

Magyarország első automata kerékpár számlálóját a Critical Mass közösségnek, a Magyar Kerékpárosklub eltökélt munkájának és a kerékpározásért elkötelezett adományozóknak köszönhetően 2010 nyarán helyezték üzembe. A projekt finanszírozásaára a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass közadakozásra buzdított, melynek során 1.275.000 Forint gyűlt össze.
 
 
A számláló célja a kerékpáros forgalom nagyságának folyamatos megmutatásán túl a kerékpáros szokások feltárása. Természetesen egyetlen mérőhely nem alkalmas hosszútávú komoly közlekedés-szakmai elemzésre. De megmutatja egy adott keresztmetszetben a napi, heti forgalom lefolyást, az időjárás hatását és a szezonális változásokat. 
 
A számláló egy modemen keresztül 15 percenként küld adatot a mérőegységből, így az adat folyamatosan elérhető honlapunk jobb alsó oldalsávjában, és más online felületen is elhelyezhető bannerként.

 


Minden infó a számlálóról és a mért adatok itt.

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Már szóltunk a BKK-nak, hogy intézkedjenek (ők az üzemeltetők)

Lassan ideje lenne az éves számlálót nullázni. Persze én is szeretem látni azt a szép nagy számot, de ne hagyjunk az ellendrukkereknek olyat, ami alapján megkérdőjelezhetik a számláló hitelességét.