Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Óriási bringás rekord a Nemzeti Múzeum előtt

Újból rekordot döntött a Nemzeti Múzeum előtt felállított kerékpáros számláló.

Már este 11:30-kor elérte a 4.000-et, és éjfélre összesen 4.030 bringást mért. A mérési adatok szerint január 1 óta összesen 210.641 bringás tekert el a számlálónál a Kálvin tértől az Astoria irányába.
 

2013. április 24-én lépte át először a 3.000-es határt, majd június 1-én döntött új rekordot: 3.434 kerékpárost számolt meg aznap egy irányban.

Magyarország első automata kerékpár számlálóját a Critical Mass közösségnek, a Magyar Kerékpárosklub eltökélt munkájának és a kerékpározásért elkötelezett adományozóknak köszönhetően 2010 nyarán helyezték üzembe. A projekt finanszírozására a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass közadakozásra kérte barátait, ismerőseit: kampányuk során összesen 1.275.000 Forint gyűlt össze.

A számláló célja a kerékpáros forgalom nagyságának folyamatos megmutatásán kívül a kerékpáros szokások feltárása. Természetesen egyetlen mérőhely nem alkalmas hosszútávú komoly közlekedés-szakmai elemzésre. De megmutatja egy adott keresztmetszetben a napi, heti forgalom lefolyást, az időjárás hatását és a szezonális változásokat.

A számláló egy modemen keresztül 15 percenként küld adatot a mérőegységből, így a napi és éves adat folyamatosan látható a Kerékpárosklub honlapjának jobb alsó oldalsávjában, valamint bármilyen más online felületen is elhelyezhető bannerként.

Videók: egy zenés-megvágott videó itt és egy eredeti hosszú vágatlan pedig itt a június 13-i rekordról.

4 év mért adatai
Infó a számlálóról
Fotók az 2010-es átadásról
Videó az április 24-i első rekordról
 

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Hazafele mindig arra megyek...