Facebook Instagram Youtube

Várunk Tisztújító Közgyűlésünkre 2015. november 14-én! Friss: feltöltöttük a jelöltek pályázati anyagait!

Várunk Tisztújító Közgyűlésünkre 2015. november 14-én! Friss: feltöltöttük a jelöltek pályázati anyagait!
2015.11.05
Idén vezetőségválasztás lesz, a jelöltek pályázati anyagait itt olvashatjátok!
 
 
Kedves Tagtársunk!
 
Várunk idei tisztújító közgyűlésünkre, melyen új elnökséget, egy ellenőrző bizottsági tagot és egy választmányi tagot választunk. 
 
 
Időpont: 2015. november 14. 14.00 órától
Helyszín: Hermann Ottó Általános Iskola Budapest,
XIII. kerület Radnóti M. u.35.
 
Dokumentumok
 
Sokat mondjuk, hogy a mi szervezetünk tulajdonosai Ti, a tagok vagytok. Ezt komolyan is gondoljuk, év közben is sokszor próbáljuk különböző technikákkal kikérni véleményeteket. Azonban a legfontosabb alkalom arra, hogy beleszóljatok a munkába, stratégiai döntésekbe, maga a közgyűlés. Ezért nagyon fontos, hogy sokan legyünk ott, hogy tényleg közösen határozhassunk szervezetünk jövőjéről.
 
Idén jár le az elnökség mandátuma és egy  ellenőrző bizottsági tag lemond mandátumáról, újat kell választanunk, illetve a Választmányba is választhatunk egy főt a következő 3 évre. Szeretnénk a választást a lehető legnyíltabbá tenni, ezért ezúton megnyitjuk a jelöltállítás folyamatát.
 

 
A Magyar Kerékpárosklub új vezetésének választási folyamata:

1. Mindenki jelentkezhet az alábbi pozíciókra 2015. október. 14.-től:

  • Elnökségi tag az 5 tagú elnökségbe 
  • Egy lemondó tag helyére az Ellenőrző Bizottságba
  • Egy nyitott választmányi tag helyre 

2. A jelentkezőtől egy rövid bemutatkozást, programot várunk fényképpel, és egy ugyancsak rövid motivációs levelet e-mailen a fotitkar(kukac)kerekparosklub.hu címre. A tárgyba írjátok be: "elnökségválasztás"

3. A jelentkezés határideje 2015. november 10. éjfél.
 
Az alábbi pályázatok érkeztek be:
Dominus Ákos pályázata
- Halász Áron pályázata
- Kozák Balázs pályázata
- Kürti Gábor pályázata
- Suhajda László pályázata
- Szanyi Gergely pályázata
- Torma Dániel pályázata
 
4. A közgyűlés során lehetőség lesz a jelöltek személyes bemutatkozására is.
 
5. A választás titkos lesz. 
 
6. Szavazni meghatalmazás útján is lehetséges. A meghatalmazásnak tartalmaznia kell, hogy a közgyűlés mely szavazati témájára érvényes ill. teljeskörű-e, és szükséges hozzá 2 tanu (személyes adatokkal) vagy ügyvédi ellenjegyzés. Bővebben az oldal alján!
 
Várjuk a jelentkezőket, és mindannyiótokat a közgyűlésen!
 
 
A Magyar Kerékpárosklub Elnöksége
 

 
László János személyes üzenetét itt olvashatod.
 
 

MEGHATALMAZÁS

 

Aki meghatalmazottként érkezik, kérjük, legkésőbb 13,45-re érkezzen meg és az érvényes meghatalmazáson kívül hozzon magával személyazonosításra alkalmas okmányt is (személyi/vezetői engedély/útlevél és lakcím kártya)
 
Az érvényes meghatalmazásnak tartalmaznia kell a meghatalmó és meghatalmazott személyes adatait (név, igazolványszám, lakcím, anyja neve), továbbá 
- vagy két tanú érvényes aláírását és azok személyi adatait 
- vagy ügyvédi ellenjegyzést.
Továbbá meg kell jelölni, hogy a meghatalmazás mely témakörökre érvényes:
A. - csak tisztújítás
B. - általános kérdések, tisztújítás nélkül
C. - mindkettő
 
Az érkezéskor a regisztrációs pultnál az MK munkatársai ellenőrzik
- a meghatalmazott és meghatalmazó(k) klubtagságának érvényességét, azaz, hogy van-e érvényes tagbefizetésük 2015. nov. 13.-ig.
- a meghatalmazás formai követelményeit és a személyes adatokat.
 
A meghatalmazott a meghatalmazás tartalmának megfelelő szavazó lapot/lapokat kap, melyet a maga és a meghatalmazók nevében az egyes szavazási pontoknál használ majd. Egy meghatalmazottnál több meghatalmazás is lehet, ennek megfelelő számú szavazó lapot/kat kap majd.
 

 

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron