Miért jó tagnak lenni?

Új és pozitív fejlemény a Magyar Kerékpárosklub és Iványi Aurél levélváltása ügyében.

Az egy hete lezajlott levelezés (ld. alább és a mellékletekben) mára (július. 1) új és pozitív fordulatot vett. Iványi Aurél, aki a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság tagja, megkereste szervezetünk vezetőjét telefonon és utóbb e mailban is, és bocsánatot kért. ( a levelet alább lehet olvasni).

Köszönjük!
Természetesen nagy baj, hogy Szegeden nem sikerült elérnünk, hogy az önkormányzat valódi szakmai partnernek tekintsen bennünket. Most rajtunk a sor!

A levél:

"Tisztelt László János Úr!

Telefonbeszélgetésükre hivatkozva ez úton is szeretném Önnek és Egyesületének bocsánatkérésemet továbbítani az Ifjú Nagy Gábor úr és a köztem folyt levélváltás kapcsán. Mélységesen sajnálom! Tudom ezzel nem oldottam meg semmit, és természetesen megtörténté sem tudom tenni azt, ám minden hiba melyet elkövetünk tanulság arra vonatkozóan, hogy ilyet a jövőben nem szabad elkövetnünk. Én ebben a szellemben kívánom a továbbiakban a munkát Önökkel együtt folytatni.

Kérem Elnök Urat, hogy tolmácsolja mindazok felé bocsánatkérésemet, akiket megbántottam. "

Az előzmények:

Szegeden úgy tűnik, a kerékpározásról még mindig igen sajátos módon gondolkodnak önkormányzati tisztségviselők. Erről tanúskodik a Magyar Kerékpárosklub területi szervezetének és egy helyi önkormányzati tisztségviselőnek a levélváltása a Tisza Lajos úti buszsáv ügyben. Az, hogy az aktivistáink, helyi szakembereink levelében foglalt javaslatok elfogadhatóak- e, az szakmai kérdés. Azonban Iványi Aurél (a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság tagja) által írt válaszlevél hangneme, stílusa, szellemisége már nem az. Sokkal inkább erkölcsi, alapvető emberi "kérdés". A Magyar Kerékpárosklub tagjai, sok száz önkéntese nevében ezúton utasítom vissza, hogy szervezetünk szakmai javaslatát ilyen módon kezelje bárki, aki felelős az abban érintett kérdésben!

László János
a Magyar Kerékpárosklub elnöke

A két levél a bejegyzés mellékletében olvasható.

CsatolmányMéret
Iványi Aurél válaszelevele a TLK buszsávokra.doc25 kB
MK_Tisza_L_krt_buszsav_2011.pdf133.18 kB