Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

40-szer tekertétek körbe az Egyenlítőt!

Nagyon sok új résztvevő is csatlakozott idén tavasszal a május 25-én zárult Bringázz a munkába! (Bam!) kampányhoz: a közel 8.000 résztvevő egyharmadának ez volt az első kampánya, és a 2.747 új játékosból 1.789-en teljesítették is a kampányfeltételeket.

Összesen 123 ajándék talált gazdára - a nyertesek listáját itt olvashatjátok.

A résztvevők összesen 1.6 millió kilométert tekertek kerékpárjukon, ami annyi, mint 40-szer körbekerekezni az Egyenlítőt. Ezáltal 230 tonna CO2* kibocsátástól óvták meg a légkört és 43 millió Ft benzinköltséget takarítottak meg. *Az egy főre jutó éves CO2 kibocsátás Magyarországon 5,6 tonna. (A tavaly őszi kampányban összesen 1 millió kilométert tekertek le a résztvevők.)

Sok nő csatlakozott idén tavasszal!

Az őszi egyharmad nő – kétharmad férfi arány módosult: 40%-ra emelkedett a női résztvevők aránya.

Divatosan is lehet! Sőt!

Mivel bringázni bármilyen ruhában, sőt kifejezetten elegánsan is lehet, ezért a Kerékpárosklub igyekezett követni, a résztvevők hány százaléka jelölte naptárjában, hogy szoknyában – öltönyben ült-e nyeregbe. A résztvevő nők egyharmada jelölte, hogy szoknyában tekert, míg a férfiak csupán 6%-a jelölte az öltönyt. Ez utóbbi kevésnek tűnik, de mindenképp örvendetes tény, mert egy pozitív változás elejét jelzi. A bringázás még szélesebb körben hódít, és ami Amszterdamban, Koppenhágában mindennapos látvány, már nálunk is látható: férfiak öltönyben, laptoptáskával kerékpároznak.

Fotó és további sikkes bringások itt: cyclechic.hu

Lehet a családdal is autó nélkül? Igen, lehet!

Gyerekkel tekerők aránya nem változott az utolsó alkalomhoz képest, mind a nők, mind a férfiak 7%-a jelölte ezt az opciót. Ők összesen 3.100 ilyen bringás alkalmat regisztráltak, ezzel is bizonyítva, hogy a gyerekek iskolába-óvodába szállításához nem feltétlenül szükséges személygépkocsi. A férfiak magasabb részvételi arányából következően a jelölők között is jobban képviseltették magukat: a gyermeket szállítók 63%-a férfi volt!


Esőben megázunk? Igen! És?

A játékosok 37%-a akkor is kerékpárral ment munkába vagy iskolába, mikor mások letették a kétkerekűt az esőben. A esőben való kerékpározás picit csökkent őszhöz képest – talán, mert most kevesebb eső esett. (Tavaly a résztvevők fele jelölte ezt az opciót)  

És ha kilukad a kerék ?

A férfiak 11%-a, a nők 5%-a jelölte, hogy defektet kapott útja során. Úgy tűnik, a nők valamiért szerencsésebbek e téren. :-)

Vasúton is!

A közlekedésben nagyon fontos a közlekedési eszközök kombinálhatósága, hiszen sokan egyféle közlekedési eszközzel nem tudnák munkahelyüket megközelíteni. Emiatt a vonat+kerékpár kombinációt kifejezetten támogatja a Kerékpárosklub. A Bam! kampányban 403 összesen 2.210 alkalommal jelölte be  naptárjában, hogy vonatozott és bringázott is útja során.

Vállalatok

A tavaszi Bringázz a munkába (Bam!) kampányba kiemelkedően sok, 2.053 cég regisztrált. ( Összehasonlításképp: ez az adat tavaly ősszel 1.700 volt, 1 évvel ezelőtt pedig csupán 646.)

A kampányban résztvevő munkáltatók is versenyben voltak: őket a munkavállalók értékelték. Több szempontot vettek figyelembe, ami alapján a munkahelyek is pontokat kaptak és nyereményeket nyerhettek.

A szempontokról itt olvashatsz, a vállalati nyerteseket pedig itt találod.


Fotók: cyclechic.hu


 


A „Bringázz a munkába!” (Bam!) kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg a Kerékpáros Magyarország Program keretében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint a kampány kezdeményezője és a védjegyoltalom jogosultja hozzájárulásával.


 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Szia Regelek!
Az oklevelek jövő héten nyomtatódnak és a Bam záróeseményt követően (július 18.) kerülnek postázásra. Matricát nem küldünk az oklevél mellé. Ha nagyon szeretnél egy katicásat, megoldjuk valahogy. :)

Sziasztok!
Az Oklevelek "állapotáról" lehet valamit tudni?
Postáztok esetleg BAM! matricát is az oklevelek mellé?

OK.

Egy fontos észrevételem azért lenne még:
A naplóba rendszeresen bejegyzem, ha defektem volt, vagy esőben bringáztam. Jelen állapotban nem tudom visszanézni a három napnál régebbi eseményeket.
Megértem, hogy csak a korábbi három napot engeditek szerkeszteni, de legyen már lehetőség visszanézni bármelyik nap tekerését!
Tehát három nap legyen szerkeszthető, de bármelyiket meg lehessen nézni...
Kösz!

uj tag: a következő kampányra készül busz opció is, sőt közbringa is (nem Bubi, mert az a bpi, és Szeged már beelőzte). A vonat azért kiemelt, mert a MÁV közvetlenül is támogatja a vonat+brina kombót. Azoknak, akik legalább 3 alkalommal közlekedett így, külön sorsoltuk a MÁV-Strt ajándékát http://kerekparosklub.hu/bam/kisorsoltuk-a-bam-nyeremenyeket. Jó lenne, ha a busztáraságok is beszállnának a játékba ajándékokkal...

"a vonat+kerékpár kombinációt kifejezetten támogatja a Kerékpárosklub."

A busz+kerékpár variációt miért nem?
Ha valaki buszra száll biciklizés után, hogy ne autóval közlekedjen, az miért nem jó?
Ő is sokat tett azért, hogy kevesebb CO2 termelődjön...
Szerintem, nem kellene különbséget tenni a tömegközlekedési ágak között!
Nem azt kellene a naplóba írni, hogy: "km vonattal"
Hanem: "km tömegközlekedéssel"