Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Felmértük a lámpahasználatot – több helyen, több kivilágított bringát láttunk

Minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével igyekszünk minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. 2018 november közepén az ország 76 pontján 1996 kerékpárt számoltunk meg, 80.1%-uk elől-hátul ki volt világítva, és 90.8%-nak volt valamilyen lámpája. Ez javulás a 2017 őszi eredményhez képest.

A kerékpározók 5.6%-ának csak elől volt lámpája, 5.2%-u pedig csak hátulról látszott a sötétben. Tök sötét ninja jelmezt a megszámolt kerékpározók 9.1%-a viselt, nekik semmilyen lámpájuk sem volt.

Budapesten jobbak az adatok, itt 84.3% elől-hátul ki volt világítva, és csak 5.5% biciklizett lámpa nélkül. A 100000 lakos feletti településeken is javultak a számok, ezekben összegezve 78.6% - 11% a tökéletes kivilágítás és a lámpanélküliség aránya. 10-100000 közötti lélekszámú településeken romlott, ezekben csak 57.3% biciklizett teljesen kivilágítva.

Az összes eddigi adatot itt böngészhetitek, korábbiakkal összevetve így néznek ki a számlálásaink:

A következő lámpaszámolás március végén lesz. Segíts te is! Mindössze 20 percet kérünk egy általad választott kereszteződésben. Kérj értesítést a Facebook oldalunk eseményeiről és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le az időpont meghirdetéséről! Ha szeretnéd, hogy emailben értesítsünk a következő alkalomról, akkor írj az ibikebudapest kukac kerekparosklub.hu címre!

 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

  •  
  • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.
  • Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!
  •  
  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide
  •