Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Bringabarát várost csinálunk Egerből

Címkék:

Tavaly ősszel négy városban tartottunk bringás felvonulást, és azóta is több száz önkormányzathoz juttattunk el egy fejlesztési lehetőségekről szóló tájékoztatót. Egy konferencia társszervezői is voltunk, ami városvezetőknek és tervezőknek szólt. Úgy tűnik megérett a munka első gyümölcse: Eger városa megbízta a Kerékpárosklubot, hogy dolgozza ki a város kerékpárosbarát fejlesztési koncepcióját.

 

A decemberi konferenciát követően, az ott hallottak alapján keresett meg minket a város egy szakembere, hogy segítséget nyújtsunk kerékpárosbarát fejlesztésekben.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Kerékpárosklub közötti megállapodás szerint a következő hónapok során “Kerékpárosbarát Eger” koncepciót készítünk. A munka során felmérjük a város közlekedési hálózatát, a lakosok igényeit és meghatározzuk azokat a kritikus konfliktuspontokat, amelyek felszámolásával kényelmesebbé és biztonságosabbá tehető a mindennapi kerékpárhasználat.

Az önkormányzat által megrendelt munka célja, hogy költséghatékonyan megvalósítható javaslatokat és eszközöket mutassunk be Eger alap- és fő kerékpáros insfrastruktúra-hálózatának kialakításához. Ez magyarul a főúthálózat és a teljes utcahálózat bringázhatóvá tételét jelenti.

Munkánk során kiemelten támaszkodunk a város lakosságának véleményére. Ehhez az érdekelteket bevonva audit beszélgetéseket, workshopokat tartunk, helyi aktivisták bevonásával a munka során felméréseket, bejárásokat végzünk. Az így szerzett tapasztalatokat is felhasználva készítjük el első körben Eger kerékpározhatóságának problématérképét. Ezek alapján lehet később elkészíteni az átalakítási javaslatokat, a hozzá kapcsolódó szükséges intézkedéseket.

Előkészületként hamarosan megosztunk a helyi érdekeltekkel egy online térképet, amelyen szabadon bejelölhetik a felmerült problémákat, a koncepció szempontjából releváns igényeket.

A végeredmény Eger város kerékpáros felmérésének, problématérképének elkészítése és dokumentálása lesz, melyből külön megrendelés esetén kerékpáros közlekedési koncepció készíthető, fejlesztési javaslat adható.

 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy a bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add a Kerékpárosklubnak adód 1%-át! Az 1% felajánlásról mindent megtudhatsz itt.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár az egész országban. Belépéshez kattints ide!

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Remek hír, nekem Eger még magyar körülmények között is szemet szúrt, hogy mennyire nevetséges a közterület felosztása:
https://pbs.twimg.com/media/BoyXxjnCUAEyjQo.jpg

Bár ha költséghatékony tervek kellenek akkor ez azt jelenti hogy mindez nem fog változni?

https://www.google.nl/maps/place/Eger,+Hungary/@47.929934,20.368326,3a,75y,344.61h,84.16t/data=!3m4!1e1!3m2!1su3FjVtAXoUah-Uptd_hbEg!2e0!4m2!3m1!1s0x47408d7894b04023:0x63adb259948d1c24