Facebook Instagram Youtube

Jó hír: végre lekerült a bringatilos a Lánchídról!

Jó hír: végre lekerült a bringatilos a Lánchídról!
2012.08.25
Ma reggel a BKK Közút munkatársai végre eltávolították a Lánchídon biciklizést tiltó táblát - írja Törzsmókus a Criticalmass.hu-n, aki fotót is készített a pillanatról.

Ma reggel a BKK Közút munkatársai végre eltávolították a Lánchídon biciklizést tiltó táblát - írja Törzsmókus a Criticalmass.hu-n, aki fotót is készített a pillanatról.

Egy hosszú és keserves folyamat ért talán véget ezzel. Évekkel ezelőttig minden időben tiltva volt a Lánchídon való kerékpározás, majd pár éve ezt az este 8 és reggel 6 közötti időszakra korlátozták. Az értelmetlen szabályozás - ami sem a valós közlekedési igényeket, se a józan gondolkodást nem vette figyelembe -, folyamatos konfliktushelyzetet szült azoknak, akik emiatt a járdán bicikliztek vagy éppen a tiltott időszakban az úton tekertek. Utóbbiak - sok téves feltételezés ellenére - a Lánchíd áteresztőképessége miatt a forgalom többi résztvevőjét sem lassítva tették és mostantól méginkább tehetik ezt.

A Kerékpárosklub úgy gondolja, hogy a bicikli jármű, aminek az úton van a helye, a járdát pedig hagyjuk meg a világ legszebb panorámájában gyönyörködő turistáknak és a gyalogolni kívánó budapestieknek. Aki mégis a járdán tekerne, ezt tegye nagy előzékenységgel, hiszen ott csak vendégségben van! Reméljük a tiltótábla leszerelése után akár további logikus forgalomcsillapító intézkedések segítik itt is biciklis közlekedést.

Ha Te is örülsz a hírnek, nyomd meg a tetsziket és add tovább annak, aki még nem tud róla!

Címlapkép forrása: Dávid Olivia Scypia, Hungarian Urban Photography:

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron