Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Jó hír: végre lekerült a bringatilos a Lánchídról!

Címkék:

Ma reggel a BKK Közút munkatársai végre eltávolították a Lánchídon biciklizést tiltó táblát - írja Törzsmókus a Criticalmass.hu-n, aki fotót is készített a pillanatról.

Egy hosszú és keserves folyamat ért talán véget ezzel. Évekkel ezelőttig minden időben tiltva volt a Lánchídon való kerékpározás, majd pár éve ezt az este 8 és reggel 6 közötti időszakra korlátozták. Az értelmetlen szabályozás - ami sem a valós közlekedési igényeket, se a józan gondolkodást nem vette figyelembe -, folyamatos konfliktushelyzetet szült azoknak, akik emiatt a járdán bicikliztek vagy éppen a tiltott időszakban az úton tekertek. Utóbbiak - sok téves feltételezés ellenére - a Lánchíd áteresztőképessége miatt a forgalom többi résztvevőjét sem lassítva tették és mostantól méginkább tehetik ezt.

A Kerékpárosklub úgy gondolja, hogy a bicikli jármű, aminek az úton van a helye, a járdát pedig hagyjuk meg a világ legszebb panorámájában gyönyörködő turistáknak és a gyalogolni kívánó budapestieknek. Aki mégis a járdán tekerne, ezt tegye nagy előzékenységgel, hiszen ott csak vendégségben van! Reméljük a tiltótábla leszerelése után akár további logikus forgalomcsillapító intézkedések segítik itt is biciklis közlekedést.

Ha Te is örülsz a hírnek, nyomd meg a tetsziket és add tovább annak, aki még nem tud róla!

Címlapkép forrása: Dávid Olivia Scypia, Hungarian Urban Photography: