Tagsági akció 2020 tél

Elkészült a Nemzeti Kerékpáros Koncepció

Hét kerékpáros civil szervezet és a Magyar Kerékpárgyártók és Kereskedők Szövetsége összefogásával elkészült a Nemzeti Kerékpáros Koncepció.
Hét kerékpáros civil szervezet, a European Cyclists' Federation, a Kerékpáros Magyarország Szövetség, a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége, a Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége, a Magyar Természetjárók Szövetsége és a Magyar Kerékpárgyártók és Kereskedők Szövetsége összefogásával elkészült a Nemzeti Kerékpáros Koncepció.
 
A szervezetek által 2013 februárjában létrehozott Kerékpáros Kerekasztal (KEKE) tagjainak közös célja a magyar kerékpáros infrastruktúra, közlekedés, ipar és kereskedelem, a turizmus fejlesztése, valamint a kerékpársport eredményességének növelése. Ennek érdekében a közös munkával elkészített Koncepcióban a jelenleg folyó, az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó költségvetési tervezése során a kormányzat számára ajánlásokat fogalmaztunk meg annak érdekében, hogy ebben az időszakban a kerékpározásra a lehető legtöbb forrás jusson, és ezek hatékonyan legyenek felhasználva.
 
A KEKE nem önálló szervezet, a tagjai e képletes asztalt körülülve fogalmazzák meg közös állásfoglalásaikat, dokumentumaikat. Az elképzeléseinek megismertetése érdekében széleskörű lobbitevékenységbe kezdett. Ennek egyik állomásaként Bodor Ádám, a European Cyclists’ Federation igazgatója és Győriványi Bálint, a Magyar Kerékpárosklub főtitkára a hét végén a kapuvári hídavatáson átnyújtotta a Koncepciót Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.
 
 
A Kerekasztal történéseiről a továbbiakban is hírt adunk honlapunkon.
 
A koncepciót itt olvashatjátok: Nemzeti Kerékpáros Koncepció 2014-2020
Az Európai Kerékpáros Szövetség, az ECF pedig itt tudósít a témáról.