Facebook Instagram Youtube

38 helyszínen láttuk vendégül a reggel bringával munkába indulókat

38 helyszínen láttuk vendégül a reggel bringával munkába indulókat
2014.05.08
Köszönjük nektek, hogy jöttetek és nem hagytatok magunkra a 6000 db Pöttyös Túró Rudival, több tízezer péksüteménnyel, több hektoliter Hohes C-vel, kávéval, almával, szendviccsel, és még sorolhatnánk...

Köszönjük nektek, hogy jöttetek és nem hagytatok magunkra a 6000 db Pöttyös Túró Rudival, több tízezer péksüteménnyel, több hektoliter Hohes C-vel, kávéval, almával, szendviccsel, és még sorolhatnánk...

Magyarország összes bringását nem tudtuk megreggeliztetni, de 38 helyszínen biztos jól laktak azok, akik reggel bringával indultak el a munkába vagy iskolába.

>>> A teljes képalbum itt érhető el - sok száz fotóval!
Alább pedig láthattok néhány fotót a helyszínekről - a képeket folyamatosan töltjük fel, amint megkapjuk őket önkéntes fotósainktól. 

 

 

 

KÖSZÖNET MONDUNK:


- sok száz önkéntesünknek, hogy idejüket nem sajnálva megszervezték és lebonyolították ezt az országos eseményt

- Bam! nagyköveteinknek: Ónodi Eszternek, Király Júliának és Scherer Péternek azért, hogy részt vettek a munkában

- partnereinknek és támogatóinknak: a Pöttyös Túró Rudinak, a HohesCnek, a MÁV-Startnak, a Nemzeti Környezetügyi Intézetnek, a XIII. kerületi Önkormányzatnak, a Kispesti Önkormányzatnak, a 3. kerületi Önkormányzatnak, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Nagy Csaba alpolgármesternek, a Gaja Környezetvédő Egyesületnek, Gödöllő Önkormányzatának, a gödöllői Erzsébet Szállónak, a Moonlight rendezvénytechnikának, a Csepelnek, a Lush-nak, a Yellow Zebranak, a Szatyor Bárnak, a Magyar Nemzeti Múzeumnak, a marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtárnak, a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft.-nek, a Tapolca Kft-nek és a Tatabányai Önkormányzatnak, a miskolci Rock Cellarnak, a Kantaanak, a Food Fusionnak, a budapesti Moha Kávézónak, a Dynamobakenek, a kecskeméti Cseh Pékségnek, a flórián téri Sváb Pékségnek, a szentendrei Akácoskert Sütiboltnak, a Szilágyi Pékségnek és a Dalmát Kávézónak, a zalaegerszegi Kertvárosi Pékségnek, a miskolci Ódon Pékségnek, a budapesti Nyugi sörözőnek, a debreceni National Instrumentsnek (NI Hungary Kft.), a Kelet-Magyarországi Postás Sport Egyesületnek és a Korzó Pizzéria és Ételbárnak valamint az ingyenes kerékpár-átvizsgálásért és gyors szerelésért a Műhely Klubnak és a Decathlonnak. (a sort még folytatjuk!)

 

Vidéki helyszíneink (a képeket folyamatosan töltjük fel)

Baja (fotók később)

 

 

 

 

 

 

Debrecen

Érd (a reggeli május 12-én lesz)

 

 

 

 

 

 

 

Gödöllő: Itt fiatalon kezdik az állampolgárok a munkábajárást. Gödöllőn a legkisebb helyigényű a bringaparkolás.

 

Győr

 

 

 

 

 

Gyula (Nemzeti Környezetügyi Intézet
Kőrös-vidéki Kirendeltség)

 

 

 

 

 

 

 

Kalocsa (fotók később)

 

Kecskemét

 

 

 

 

 

 


 

Kiskunhalas

 

 

 

 

 

 

Lenti (fotók később)

Marcali (fotók később)

 

Miskolc

 

 

 

 

Nyíregyháza (fotók később)

 

Pécs

 

 

 

 

 

 

Sopron

 

 

 

 

 

 

Szeged

 

 

 

 

 

 

Szentendre (fotók később)

 

 

 

 

 

 

Székesfehérvár

 

Szolnok (Nemzeti Környezetügyi Intézet
Közép-Tisza-Vidéki Kirendeltség)

 

 

 

 

 

 

 

Tapolca

 

 

 

 

 

Tatabánya (fotók később)


Zalaegerszeg

 

 

 

 

 

 

 

Budapesti helyszíneink

A főhelyszínünk az Erzsébet tér volt, ahol Király Júlia, Ónodi Eszter és Schere Péter is beszállt a munkába. Majd Hizó Ferenc, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára és László János, a Kerékpárosklub elnöket itt tartott sajtótájékoztatót.

 

I. ker. Battyhány tér

 

 

 

 

 

 

III. ker. Árpád híd, budai hídfő

 

 

 

 

 

 

 

IV. ker. Újpest-Városkapu

 

 

 

 

 

 

V. ker. Erzsébet tér

 

 

 

 


VIII. ker. Kálvin tér

 

 

 

 

 

A Népligetben a MÁV volt a partnerünk, a képen éppen Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója osztja a reggelit


 

 

 

 

 

 

 

 

 

XI. ker. Szent Gellért tér

A sok ezer kakaóscsiga cargobringákkal jutott el a helyszínek nagy részére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A villamos bringázni vágyó utasai valószínűleg így láthattak minket ... A Gellért téren feljött a sárga bringapiktogram és 3D biciklivé változott.

 

XIII. ker. Béke tér 

 

 

 

 

 

 

 

XIII. ker. Jászai Mari tér

 

 

 

 

 

 

XIII. ker. Lehel tér

 

 

 

 

 

 

 

XIV. ker. Városliget

 

 

 

 

 

 


A XVI. kerületben  Mátyásföldön, a Jókai és Veress Péter utca sarkán is megtalálhattatok minket

 

 

 

 

 

 

 

Az Europark előtt Kispest Önkormányzata szervezte meg a bringás reggelit

 

 

 

 


XXI. ker. Weiss Manfréd út. Az eső kb 6:30-kor állt el - mivel Csepel kezdett legkorábban (6-kor), itt még esőben kellett a bringásreggeli elejét átvészelni.

 

 

 

 

 

 

Fotósok: Bánki Eszter, Kiss Csaba, Novák Péter, Halácsy Viktor, Viszlay Zsuzsanna, Szabó Beatrix, Lévai Gábor, Bőhm Katalin, Bársony Zsolt, toreki, Csüllög Imre, Sas Éva, Patkós Tamás, (még folytatjuk a sort)

 

bodyp

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron