Facebook Instagram Youtube

A Kerékpárosklub 2018-as tisztújító közgyűlése

A Kerékpárosklub 2018-as tisztújító közgyűlése
2018.10.25
Novemberben tisztújító közgyűlést tartunk, melyen a 3 éves mandátum lejárta miatt új elnökséget és új ellenőrző bizottságot, valamint új választmányt szavazunk meg.

Kedves Tagtársunk!

Novemberben tisztújító közgyűlést tartunk, melyen a 3 éves mandátum lejárta miatt új elnökséget és új ellenőrző bizottságot, valamint új választmányt szavazunk meg.

Időpont: 2018. november 24. 10:30
Helyszín: Szimpla Terem, Budapest, VII. ker. Kazinczy u. 12. (a Kert melletti épület)

Facebook esemény itt.Szervezetünk tulajdonosai ti, a tagok vagytok. Év közben is igyekszünk különböző módszerekkel kikérni a véleményeteket, de most a klub vezetéséről, ezzel pedig stratégiai irányvonaláról is dönthettek. Fontos, hogy sokan legyünk jelen, és közösen határozhassunk szervezetünk jövőjéről. 
Az elnökség, ellenőrző bizottság és választmány megválasztott tagjai ismét 3 évig vezetik és felügyelik majd szervezetünk működését.

A Magyar Kerékpárosklub új vezetésének választási folyamata:

A mai naptól (2018. október. 25.) minden tagunk jelentkezhet az alábbi pozíciókra:

- Elnökségi tagnak az 5 tagú elnökségbe 
- Ellenőrző bizottsági tagnak a 3 fős EB-be
- Nyitott választmányi tag helyre (minimum 5 fő)

A jelentkezőktől egy rövid bemutatkozást és programot várunk fényképpel, továbbá egy ugyancsak rövid motivációs levelet e-mailen a fotitkar (kukac) kerekparosklub.hu címre. A tárgyba írjátok be: "tisztújítás"

A 2018. november 18. éjfélig beérkező jelentkezéseket november 20.-ig feltesszük a honlapra.
A közgyűlés során lehetőség lesz a jelöltek személyes bemutatkozására is.

Napirend:

  • Levezető elnök, lebonyolítást segítők megválasztása, napirend elfogadása
  • Leköszönő elnökségi tagok beszámolója
  • Új vezetés megválasztása  - 5 elnökségi tag: jelöltek bemutatkozása
  • Leköszönő ellenőrző bizottság tagjai helyére pályázó jelöltek bemutatkozása
  • Választmányi tagjelöltek bemutatkozása
  • Titkos szavazás az új vezetőségi tagok megválasztására
  • Alapszabály módosítások bemutatása és szavazás
  • Egyéb


A napirendi javaslatokhoz készült előzetes anyagok, illetve a jelöltek bemutatkozása a kerekparosklub.hu oldalon lesznek olvashatóak.

Ha a közgyűlésen nem tudsz személyesen részt venni, de szeretnéd leadni a szavazatod, ezt meghatalmazás útján is megteheted. A meghatalmazáson szerepeljenek személyes adataid, tagsági számod és két tanú aláírása.

Amennyiben a közgyűlés a meghirdetett időpontban nem határozatképes, 2018. november 24.-én 11:00 órára ezúton összehívjuk a megismételt közgyűlést, azonos helyszínre.

Kerékpár tárolási lehetőség utcai kerékpártárolóknál, hozz lakatot!

Várunk a közgyűlésen!

Kürti Gábor
elnök

Jelentkezések

Elnökségi tag:

Ellenőrző Bizottság:

Szavazás meghatalmazással

Van lehetőség arra, hogy akkor is szavazz, ha nem tudsz eljönni.
 
Aki meghatalmazottként érkezik, kérjük, legkésőbb 10:15-re érkezzen meg, és az érvényes meghatalmazáson kívül hozzon magával személyazonosításra alkalmas okmányt is (személyi/vezetői engedély/útlevél és lakcím kártya)
 
Az érvényes meghatalmazásnak tartalmaznia kell a meghatalmazó és meghatalmazott személyes adatait (név, igazolványszám, lakcím, anyja neve), továbbá
 
- vagy két tanú érvényes aláírását és azok személyi adatait 
- vagy ügyvédi ellenjegyzést.
 
Továbbá meg kell jelölni, hogy a meghatalmazás mely témakörökre érvényes:
 
A. - csak tisztújítás
B. - általános kérdések, tisztújítás nélkül
C. - mindkettő
 
 
Az érkezéskor a regisztrációs pultnál az MK munkatársai ellenőrzik
- a meghatalmazott és meghatalmazó(k) klubtagságának érvényességét, azaz, hogy van-e érvényes tagbefizetésük 2018. nov. 24.-ig.
- a meghatalmazás formai követelményeit és a személyes adatokat.
 
A meghatalmazott a meghatalmazás tartalmának megfelelő szavazólapot/lapokat kap, melyet a maga és a meghatalmazók nevében az egyes szavazási pontoknál használ majd. Egy meghatalmazottnál több meghatalmazás is lehet, ennek megfelelő számú szavazó lapot/kat kap majd.

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron