Facebook Instagram Youtube

Az új MOL BUBI állomások többségénél hibákat találtunk, itt vannak a megoldási javaslataink

Az új MOL BUBI állomások többségénél hibákat találtunk, itt vannak a megoldási javaslataink
2015.07.07
2015-ben 22 új állomással és 50 biciklivel bővül a fővárosi közbringa-rendszer. Az állomások egy része nem megfelelő helyre került, nehezen megközelíthető, zavarja a gyalogosforgalmat.

2015-ben 22 új állomással és 50 biciklivel bővül a fővárosi közbringa-rendszer. Az állomások egy része nem megfelelő helyre került, nehezen megközelíthető, zavarja a gyalogosforgalmat. A beruházásból hiányzik a rendszerszemlélet, egyes budai állomások környékén nem történnek bringabarát beavatkozások. A Kerékpárosklub - bár a tervezés során nem kapott lehetőséget - most értékelte az új állomásokat, fejlesztési javaslatainkat pedig elküldtük Dabóczi Kálmán BKK vezérigazgatónak.

A Magyar Kerékpárosklub kezdetektől fogva támogatója a közbicikli-rendszernek, 2009-ben kezdeményezői voltunk a rendszer létesítésének. Az előkészítés során zajló piackutatás és tervezés, valamint az üzleti modell kialakítása során szinte végig együttműködő partnerei voltunk a BKK-nak és elődjének, a Parking Kft-nek. Egyeztetéseink során a kapcsolódó, kerékpárosbarát közútfejlesztési Intézkedési Terv és a marketing- kommunikáció kialakításának tekintetében is képviseltük a jövőbeli felhasználók érdekeit.

Az utóbbi időben azonban a BKK egyre kevesebb lehetőséget adott a közös munkára, legyen szó tervek véleményezéséről, az eddigi tapasztalatok kiértékeléséről, illetve a bővítéshez kapcsolódó tervek egyeztetéséről. Az idén átadásra kerülő új állomások helyszíneinek kiválasztásából, a környezet kerékpárosbarát átalakításának tervezéséből kihagyták a Kerékpárosklub tapasztalt és a közbringa sikere iránt elkötelezett szakértőit. Részben emiatt hiányozhat a mostani bővítésből a rendszerszemlélet, ami az új állomások használhatóságát, sikerét veszélyeztetheti.

A BKK számára – minden előzetes felkérés nélkül – készített elemzésünk sorra veszi az elhelyezés akadálymentes megközelíthetőségét, megfelelő közelségét a lehetséges célpontokhoz és közösségi közlekedési megállókhoz, illetve azt, hogy az adott gyűjtőállomás működése mennyire zavarja a gyalogos forgalmat. Sajnos elég sok helyen látszik szükségesnek a gyűjtőállomások áthelyezése ahhoz, hogy az hatékonyan szolgálja a felhasználókat, a többi közlekedőt és így a BKK célkitűzéseit is.

A Kerékpárosklub üdvözli a közbringa-rendszer bővítését, de vallja, hogy a szakmai egyeztetés hiánya veszélyeztetheti a program sikerességét. Szervezetünk célja a szakmai alapokon nyugvó együttműködés a főváros és a BKK illetékes szervezeteivel. Ennek szellemében dolgoztunk eddig is, és szeretnénk dolgozni a jövőben is.


Dabóczi Kálmán BKK vezérigazgatónak küldött levelünk

Az új állomásokról készített elemzésünk

 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

 

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron