Facebook Instagram Youtube

Országos szervezetfejlesztő találkozót tartottunk

Országos szervezetfejlesztő találkozót tartottunk
2018.02.28
Szombaton a Kerékpárosklub több mint 30 önkéntese, területi szervezeti vezetője és munkatársa találkozott a Szimpla Kertben, hogy a legfontosabb idei ügyeinkkel, a helyi csoportok munkájának és új tagok bevonásának hatékonyabbá tételével foglalkozzunk.

Szombaton a Kerékpárosklub több mint 30 önkéntese, területi szervezeti vezetője és munkatársa találkozott a Szimpla Kertben, hogy a legfontosabb idei ügyeinkkel, a helyi csoportok munkájának és új tagok bevonásának hatékonyabbá tételével foglalkozzunk.

Harmadik éve tartunk szervezetfejlesztő napot februárban, amin a Kerékpárosklub országos hálózatának vezetői találkoznak. Szeretnénk minden évben tovább erősíteni a kerékpáros közlekedés fejlesztéséért és népszerűsítéséért végzett munkát, segíteni és bővíteni a klub helyi csoportjainak kapacitását, tudását, megismerni egymás utóbbi egy évét és éves tervet. A szombati találkozó kiemelt témája új támogatók, tagok, önkéntesek elérése és bevonása, csoportjaink erősítése volt.

A találkozón ott volt a Kerékpárosklub érdi, dunaújvárosi, székesfehérvári, szegedi területe szervezetének, a Bringázz Sopron Egyesületnek, az észak- és kelet-pesti, illetve az észak- és dél-budai csoportok több tagja, a klub elnöksége, munkatársai és önkéntesei.

Délelőtt a civil szervezetek fejlesztésével foglalkozó Mozaik Hub igazgatója, Cernov Mircea közreműködésével beszélgettünk az önkéntesség fejlesztéséről, bevonási lehetőségekről, módszerekről. A Mozaik Hub civil szervezetek számára indított képzésein már többen részt vettünk, mindenkinek ajánljuk.

A délutánt Molnár Berta közlekedési szakértőnk és Halász Áron elnökségi tag és kommunikációs munkatárs hollandiai bringabarát megoldásokról szóló előadásával nyitottuk. Ezután a klub elnöke, Kürti Gábor számolt be az utóbbi egy év eredményeiről és eseményeiről, majd a 2018-as terveket beszéltük át a helyi vezetőkkel.

Szó volt az idei bringás felvonulásokról, az 1% és a Bringázz a Munkába kampányok céljairól és közösségben végezhető feladatairól, a helyi szervezetek és a központ közötti kommunikáció fejlesztéséről. Utóbbi különösen fontos az országban tervezett biciklis fejlesztések terveinek véleményezése szempontjából, ennek módszereiről Molnár Berta tartott előadást. A helyi csoportok és a Kerékpárosklub hatékonyabb külső kommunikációjának fejlesztése érdekében Halász Áron tartott egy közösségi médiás, sajtókommunikációs és elméleti síkon futó előadást.

A találkozó nem jöhetett volna létre a Szimpla Kert és a Mozaik Hub támogatása nélkül. Köszönjük a helyszín felajánlását, illetve a workshop-ot! Külön köszönjük a részvételt mindenkinek, idén még egy hasonló találkozót tervezünk. A szervezésben nyújtott segítségért köszönet Szanyi Gergely elnökségi tagnak, Bársony Zsoltnak és a helyszínt biztosító Liptay Orsinak.

 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

  • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.
  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron