Facebook Instagram Youtube

Szervezetfejlesztésre gyűltek össze a Kerékpárosklub helyi csoportjai

Szervezetfejlesztésre gyűltek össze a Kerékpárosklub helyi csoportjai
2017.02.21
Szombaton a Magyar Kerékpárosklub 28 területi szervezeti vezetője és aktivistája a klub elnökségével és irodai munkatársaival egy egész napos szervezetfejlesztő programra jött össze a Szimpla Kertben.

Szombaton a Magyar Kerékpárosklub 28 területi szervezeti vezetője és aktivistája a klub elnökségével és irodai munkatársaival egy egész napos szervezetfejlesztő programra jött össze a Szimpla Kertben.

A tavaly februári tapasztalatok alapján idén is megtartottuk területi szervezeteink találkozóját, melynek célja országos hálózatunk munkájának fejlesztése, csapatépítés, tevékenységeink hatékonyabbá tétele volt. Az egész napos műhelymunkából és vasárnapi bringás városnézésből álló programon Székesfehérvár, Dunaújváros, Pécs, Szeged, Paks-Szekszárd, Gödöllő, Győr, Balaton, Észak-Pest, Kelet-Pest, Észak-Buda, Dél-Pest, Dél-Buda, Budapest Belváros területi aktivistái és vezetői, valamint a klub elnöksége és irodai munkatársai vettek részt.

A nap első felét egy inspiratív, hasznos és gondolatébresztő szervezetfejlesztési workshop-pal indítottuk a Mozaik Hub-ot képviselő Cernov Mircea vezetésével. Minden civil szervezetnek ajánljuk ingyenes képzéseiket!

A délután során Kürti Gábor a klub elnöke számolt be a 2016-os évről és idei terveinkről, majd a közlekedési munkacsoport tagjaival tartottunk beszélgetést a közlekedésszakmai munkáról, a területi szervezeti igények és az irodai munka összehangolásának lehetőségeiről. Szó volt még az idei 1% kampány terveiről, helyi szervezeteink már most kaptak egy csomó szóróanyagot, melyek terjesztésében számítunk a tagjaink, támogatóink, szimpatizánsaink segítségére!

A találkozó nem jöhetett volna létre a Szimpla Kert és a Mozaik Hub támogatása nélkül. Köszönjük a helyszín felajánlását, illetve a workshop-ot! Külön köszönjük a részvételt mindenkinek, reméljük, hogy év közben is többször tudunk találkozni! A szervezésben nyújtott segítségért köszönet Szanyi Gergely elnökségi tagnak, Varga Andi rendezvényszervezőnknek, a vasárnapi túrát vezető Erdős Zolinak és a helyszínt biztosító Liptay Orsinak.


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?
Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron