Facebook Instagram Youtube

Szombaton találkoztak a területi szervezetek

Szombaton találkoztak a területi szervezetek
2019.01.14
Idén egy hónappal előrébb hoztuk az éves szervezetfejlesztési találkozónkat, amin a területi szervezeteink vezetői, elnökségi tagok, irodai munkatársak és szakmai munkacsoportok képviselőinek részvételével beszéljük át az elmúlt évet, terveinket, és a bringás fejlődésért végzett munkánk hatásfokának javításának lehetőségeit vizsgáljuk.

Idén egy hónappal előrébb hoztuk az éves szervezetfejlesztési találkozónkat, amin a területi szervezeteink vezetői, elnökségi tagok, irodai munkatársak és szakmai munkacsoportok képviselőinek részvételével beszéltük át az elmúlt évet, terveinket, és a bringás fejlődésért végzett munkánk hatásának javítását vizsgáltuk. 11 helyi csoport képviselői jöttek el, és nagyon jó beszélgetések folytak.

Köszi a fotózást, Vargosz!

2016 óta szervezzük meg minden évben a területi szervezeteink napját, amin segíteni szeretnénk a klub helyi csoportjainak, tudását, megismerni egymás utóbbi egy évét és éves terveit. A szombati találkozón a visszajelzések alapján több időt szántunk a helyi csoportok eredményeinek beszámolóira, és több országos tervünket is átbeszéltük a Bringázz a Munkába kampány folytatásától az önkormányzati választásokig.

A találkozó egyik kiemelt témája idén is az új támogatók, tagok, önkéntesek elérése és bevonása, csoportjaink erősítése volt, amiben most is a civil szervezetek fejlesztésével foglalkozó Mozaik Hub igazgatója, Cernov Mircea segített egy interaktív, őszintén kibeszélős workshop vezetésével. A Mozaik Hub civil szervezetek számára indított képzésein már többen részt vettünk, mindenkinek ajánljuk.

Ezzel párhuzamosan Molnár Berta műszaki tanácsadónk vezetésével külön programon foglalkoztunk a közlekedésszakmai munkával. Itt arról volt szó, hogyan tudnak a területi szervezetek helyismerettel rendelkező tagjai minél hatékonyabban beszállni a kerékpározást érintő tervek véleményezésébe, saját javaslatok készítésébe.

A találkozón ott volt a Kerékpárosklub dunaújvárosiszékesfehérváriszegedi, kecskeméti, balatoni, debreceni csoportja, partnerünk a Bringázz Sopron Egyesület, az észak- és kelet-pesti, illetve a dél-budai csoportok több tagja, valamint a hamarosan újjáalakuló bel-budai csoport leendő szervezői. A találkozó jegyzeteit és prezentációit megosztjuk a résztvevőkkel, és azokkal is, akik nem tudtak eljönni.

A találkozó nem jöhetett volna létre a Szimpla Kert és a Mozaik Hub támogatása nélkül. Köszönjük a helyszín felajánlását, illetve a workshop-ot! Külön köszönjük a részvételt mindenkinek. A szervezésben nyújtott segítségért köszönet Szanyi Gergely elnökségi tagnak, Buday Bence kollégánknak és a helyszínt biztosító Liptay Orsinak.

 

 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

  • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.
  • Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!
  •  
  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron