Facebook Instagram Youtube

Vegyél részt a Kerékpárosklub irányításában! A jelöltek bemutatkozása.

Vegyél részt a Kerékpárosklub irányításában! A jelöltek bemutatkozása.
2012.11.24
A Kerékpárosklub közgyűlése 2012. december 8-án lesz du 3 órakor. Gyere, vegyél részt az irányításában!

A Kerékpárosklub közgyűlése 2012. december 8-án lesz du 3 órakor. Gyere, vegyél részt az irányításában! A helyszín: Átrium Film-Színház Budapest, II. kerület, Margit krt. 55.  

 

A Kerékpárosklub 6 év alatt elérte, hogy már országosan és szakmailag elismert szervezet  lett. Most az a cél, hogy ehhez méltóan erős, független, nemzetközi szinten is meghatározó szervezet legyen. Ehhez kell sok sok tag, aki nem csak a tagdíjával, hanem közreműködésével is segít, és ehhez kell egy elkötelezett és felkészült vezetés is.
E folyamat segítése érdekében mondott le László János 2013 januárjától a szervezet operatív vezetéséről, azért, hogy ezt a munkát egy sokkal felkészültebb csapat folytathassa az elkövetkezendő években. 

A Kerékpárosklub rendkívüli közgyűlése 2012. december 8-án lesz, ahol megválasztjuk az új vezetőséget. Lesz kiből, beérkeztek a pályázatok, olvassátok el, gondolkodjatok, kit-kiket választanátok, de a végső döntésetek előtt persze még lesz lehetőségetek személyesen is megismerkedni a pályázókkal, meghallgatni rövid bemutatkozójukat és kérdezni is tőlük.

A jelentkezők névsorban:

Halász Áron

Kessel Martin

Kürti Gábor

László János

Liptay Orsolya

Szilasi László

Dr Takács Attila

Veszelovszki Zsolt

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron