Facebook Instagram Youtube

Hírek: busz

Tömegközlekedési járművezetőkkel beszélgettünk a bringás közlekedésről
Újabb lehetőséget kaptunk a közlekedők közti árkok betemetésére a "Kávézz a helyszínelővel" beszélgetés-sorozat februári eseményén. Vörös László baleseti helyszínelő által rendezett beszélgetésen Kürti Gábor a klub elnöke és Novák Péter a dél-pesti csoportunk vezetője tudott sok tévhitet tudtunk eloszlatni a kerékpározással kapcsolatban, megismerve a sofőrök szempontjait is. Nézzétek meg a videót!
2019.02.25 |  aron
Buszsáv használata kerékpárral
Egyre több helyen engedik a buszsávban bringázást. Miért jó ez, és hogyan használjuk?
2018.07.30 |  Emese
Milyen tömegközlekedési eszközön szállíthatunk bringát és mire figyeljünk?
Friss: Budapest és Kaposvár után már Miskolcon is engedélyezett, sőt Budapesten az összecsukható bringák ingyenesen szállíthatóak! Ajánlásunk, háttérinfó és külföldi példák a linken!
2014.07.31 |  Emese
Ne legyen elszalasztott lehetőség a Bajcsy-Zsilinszky út átalakításából!
2005-ben úgy alakított ki a főváros osztott gyalog-kerékpárutat a Bajcsy-Zsilinszky út járdáján, amit a bringás szervezetek már akkor sem javasoltak. Mára a Bajcsy járdán vezetett  bicikliútja a rossz infrastruktúra állatorvosi lovává vált: az állandósult gyalogos- kerékpáros konfliktusok forrása, hogy járdán vezet az út, a beláthatatlan kereszteződések balesetveszélyesebbek az úton vezetett kétoldali kerékpársávoknál és a mai biciklis forgalom már nem is fér el a szűk bringaúton.
2013.05.28 |  aron
Elértük: 10 buszsáv nyílik meg a bringásoknak augusztusban
Szombaton jelentette be először Vitézy Dávid, hogy a BuBi intézkedési csomag részeként 10 újabb buszsáv nyílik meg a bringásoknak ebben a hónapban. A BKK nyilvánosságra hozta a listát és térképet is mellékeltek hozzá.
2012.08.01 |  admin
Újabb autóbusz forgalmi sávok nyíltak meg - Miskolc
Ezúttal Miskolcon tették lehetővé a kerékpáros közlekedést a város összes buszsávjában a Kerékpáros Miskolc Egyesület kezdeményezésének köszönhetően. Táblacsere Miskolcon (forrás: minap.hu)
2012.07.26 |  Közlekedés