Facebook Instagram Youtube

Hírek: közlekedés

Eladtam az autómat és igazi városlakó lettem - 1 év tudatos közlekedés eredményei
Péter négy évig járt egy huszonéves Mercedes-szel, mire felfedezte: nem olcsóbb, nem gyorsabb és társadalmi státuszt sem ér vele, viszont szennyezi a környezetet. 2017 végén eladta az autóját, és egy évig minden utazásáról naplót vezetett. Megosztotta velünk, hogyan fedezte fel a bicikliben (és más eszközökben) rejlő lehetőségeket, hány kilót fogyott, hány százezer forintot és mennyi szén-dioxidot spórolt meg egy év alatt. Személyes tapasztalatok, gyakorlati tanácsok és grafikonok következnek!
2020.04.08 |  aron
Konfliktust generáló kerékpáros infrastruktúra és kialakítások
Miért alakulnak ki a közlekedési konfliktusok, ezek mennyiben köszönhetőek az infrastruktúrának és az épített környezetnek? Ezekre a kérdésekre adott választ a Kerékpárosklub elnöke a III. Magyar Közlekedési Konferencián Egerben, ahol tervezők és döntéshozók előtt hívta fel a figyelmet a tervezőasztalon jónak tűnő megoldások és az emberi tényezők közt feszülő ellentétekből következő szabálytalanságokra és konfliktusok elkerülésének fontosságára.
2019.12.05 |  aron
Egyetlen gyalogos vagy kerékpáros sem halt meg közlekedési balesetben Oslo városában 2019-ben
Az autók számának és sebességének csökkentése a közlekedési balesetek által okozott halálesetek számát is csökkentette
2020.01.16 |  aron
A nagyvárosokban romlottak, kistelepüléseken javultak a lámpaszámlálási eredmények ősszel
Minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével igyekszünk minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. 2019. november 13-án szerdán az ország 81 pontján 1471 kerékpárt számoltunk meg önkénteseink segítségével. 72.8%-uk elől-hátul ki volt világítva, és 87.1%-nak volt valamilyen lámpája. Ez rosszabb eredmény a 2018 őszinél, de egy alkalom eredménye és a mérés nem reprezentatív jellege alapján még nem beszélhetünk negatív trendfordulóról.
2019.12.20 |  aron
A fényvisszaverő ruházat nincs hatással az előzéskor tartott oldaltávolságra
A KRESZ-ben kötelező lakott területen kívül és rossz látási viszonyok esetén a fényvisszaverő ruházat használata, és mi is erősen ajánljuk. Sok közlekedésbiztonságot célul tűző kampányban is felhívják rá a figyelmet. Viszont az olyan kampányok, amik - különösen városokban - kizárólag a fényvisszaverő mellény használatára fókuszálnak, azt sugallják, hogy a gyengébbnek kell magát az erősebbel szemben megvédenie, és nem kerül szóba a gyengébb védelmének elve.
2013.12.02 |  Emese
Budapest, Debrecen, Győr, Szeged és Székesfehérvár útvonalai a tavaszi Bringázz a Munkába! kampányban
Merre tekertek a tavaszi Bringázz a Munkába! kampány résztvevői a játék 5 legbiciklisebb városában? A játékhoz használt Bike Citizens alkalmazásban rögzített utazásokat anonim módon egymásra téve megláthatjuk, merre tekertek a legtöbben. Ebből kiderül, mik a népszerű útvonalak, ahogy azt is láthatjuk, milyen helyeket kerültek el a bringázók. A cikkben nagy méretben letölthető térképeket is találtok.
2019.08.12 |  aron