Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Több mint 80 biciklivel tiltakoztunk a Bubi bezárása ellen a BKK székházánál

A Magyar Kerékpárosklub felhívására vasárnap – gyülekezésmentes egyéni akcióként – több mint 85 Bubit lakatoltak a BKK székháza elé a közbringa-rendszer hétfői bezárása miatt tiltakozva. Bár ideje felújítani a Bubit, a szükségtelenül hosszú leállás elveszi az egészséges közlekedés lehetőségét azoktól, akik Bubival kerülték volna el a fertőzésveszélyt – üzente az akcióval a Kerékpárosklub.

Fotó: Halász Áron / Magyar Kerékpárosklub

A Bubi minden hibája ellenére újra népszerű lett idén a járványnak és a tavasszal bevezetett olcsó, online regisztrációnak köszönhetően. A BKK tavaly téli használati adatokra hivatkozva nem üzemelteti tovább a rendszert, de ez az érv az idei trendek fényében csak egy feltételezés. Idén 51-ről 57 százalékra nőtt a kerékpározó budapestiek aránya, még novemberben is többen bicikliztek a tavaly novemberhez képest. Biztosak vagyunk benne, hogy sokan bubiznának télen is.

Milyen legyen az új rendszer?

A Kerékpárosklub olyan új közbringa-rendszer kiépítését javasolja, ami

- BKK bérlettel is használható
- könnyebb biciklikkel van felszerelve
- keményebb kerekű biciklikkel van felszerelve
- jobban karbantartott
- amit nem eltitkolnak, hanem reklámoznak
- aminek sűrűbben elhelyezett állomásait bringabarát úthálózat köti össze.

A Kerékpárosklub felmérése szerint a budapestiek fele bubizna, ha - a BKK többi közlekedési eszközéhez hasonlóan – a közbringát is BKK bérlettel lehetne igénybe venni.

 


Támogasd a bringás fejlődésért dolgozó Kerékpárosklubot és nyerj!


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!