Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Négy régi és egy új elnökségi tag vezeti tovább a Kerékpárosklubot, alapszabályt is módosítunk

Szombaton tisztújító közgyűlést tartott a Kerékpárosklub, mivel lejárt az elnökség 3 éves mandátuma. A vezető testület mellett ellenőrző bizottságról, választmányról és alapszabály-módosításokról döntöttünk.

Elnökségi tagok (balról jobbra): Torma Dániel, Halász Áron, Kürti Gábor, Nyírő András. A képről Dominus Ákos hiányzik.
(Fotó: Vargosz)

A stratégiai irányokról döntő elnökség, az elnökség tagjait közvetlenül figyelő ellenőrző bizottság és a tagságot képviselő választmány megválasztott tagjai 3 évig vezetik és felügyelik szervezetünk működését.

Az 5 fős elnökségbe 8-an jelentkeztek (Biczók Péter, Dominus Ákos, Halász Áron, Kovács Nándor, Kürti Gábor, Nyírő András, Torma Dániel, Tóth Attila). A közgyűlésen - illetve meghatalmazásokon keresztül szavazó - tagjaink döntése alapján a következő személyekből áll a Kerékpárosklub vezetése. A nevekre kattintva elolvashatjátok a tagok programjait, zárójelben a képviselt szakterületeket találjátok.

Elnökségi tag:

Ellenőrző Bizottság:

Választmány:

  • Kovács Nándor
  • Sass Péter

Az elnökség tagjai első (november 28-i) ülésükön választják meg a klub következő elnökét és helyettesét.
Frissítés (2018.11.28.): Az elnökség első ülésén elnöknek Kürti Gábort, elnökhelyettesnek Halász Áront válaszotta újra.

Alapszabály-módosítások

Már tavaly ősszel döntöttünk az alapszabály-módosításról, de az akkori közgyűlés határozatait nem sikerült életbe léptetni. Ezért most újra szavaztunk a következőkről:

  • Székhelymódosítás, mivel a klub hivatalos székhelye László János tiszteletbeli örökös elnökünk lakása, és nem szeretnénk János családját ezzel terhelni.
  • Névváltoztatás megvitatása és szavazás (Magyar Kerékpáros Érdekvédelmi, Szabadidősport és Turisztikai Szolgáltató Klub helyett Magyar Kerékpárosklub)
  • Tagdíj éves inflációkövetési lehetőségének elnökségi hatáskörbe helyezése közgyűlési hatáskörből annak érdekében, hogy csak emiatt ne kelljen év végén közgyűlést összehívni. (Alapszabály módosítás)

Az utóbbi két változtatás a közösségi finanszírozás segítését és a fenntartható működést szolgálja.

Miközben senki nem hívja a szervezetünket hosszú nevén, például az szja 1% felajánlásra létrehozott elektronikus felületeken mégis így jelenünk meg. Attól félünk, hogy emiatt elesünk az egyre népszerűbb e-felületen "Magyar Kerékpárosklub" nevet kereső támogatók felajánlásaitól. Reméljük, hogy a változtatással már közismert nevünkön jelenhetünk meg a rendszerben 2019-es 1% szezonban.

A tagsági díjak inflációkövető változtatásának elnökségi hatáskörbe helyezésére is praktikus okokból van szükség. Miközben szinte minden kiadás költsége az inflációt követően változik, a klub bevételei nem ez alapján alakulnak. A döntés nem jelenti, hogy minden évben változni fog a tagsági díj összege, viszont elkerülhető vele, hogy pár évenkénti észbekapás után nagyobb emelésekre (vagy csökkentésekre) legyen szükség. Az infláció mértékénél nagyobb változtatásokhoz továbbra is a tagok közgyűlési döntésére lesz szükség.

Fotók a közgyűlésről Facebook oldalunkon:

 

Köszönjük mindenkinek a részvételt, a Szimplának a terem biztosítását, Vargosznak pedig a fotózást!


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

 

  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!
  • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.
  • Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!