Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Környezetpszichológiai kutatásokkal segíthetjük a kerékpározás terjedését

Együttműködési megállapodást kötött a Kerékpárosklub az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karával, melynek célja környezetpszichológiai eszközökkel vizsgálni a kerékpározás terjedésének lehetőségeit.

Szakmai együttműködésünk során közösen dolgozhatunk a hazai kerékpáros kultúra terjedéséért a kerékpározáshoz való pszichológiai viszonyulás alaposabb megismerése és megismertetése útján.

Együttműködésünk során ismeretterjesztő, tudományos konferenciákat, programokat tudunk szervezni, valamint a hallgatók bevonásával tudományos vizsgálatokat (pl. kerékpározással kapcsolatos attitűdvizsgálatokat) végezhetünk egyetemi műhelymunkák, szakdolgozatok formájában.

Mi az a környezetpszichológia?

„A környezetpszichológia az ember és környezete közötti kapcsolatot vizsgálja.

Fő kérdése, hogy az embert körülvevő fizikai környezet hogyan befolyásolja az emberek érzelmeit, gondolatait és viselkedését. A környezetpszichológia egy multidiszciplináris terület, amely számos más terület eredményeit is felhasználja, ilyen például a földrajz, az esztétika, az antropológia, a pszichológia, a történelem, a szociológia és az építészet” - írja a Wikipedia.

Jobban érdekel a téma?

Ajánljuk figyelmedbe Al Ghaoui Hesna Bábel című sorozatának „A város, amiben szeretünk élni” című részét. A filmben Dúll Andrea környezetpszichológus, az ELTE-PPK dékánhelyettese beszél részletesen a várostervezés, közlekedés és emberi viselkedés kölcsönhatásairól:

Maradjunk kapcsolatban!

Ha nem szeretnél lemaradni budapesti híreinkről, iratkozz fel havi hírlevelünkre és riadóláncunkraaktivista Facebook csoportunkbaI bike Budapest Facebook oldalunkra és Instagramunkra! Országos területi szervezeteink elérhetőségeit itt találod.


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Maradjunk kapcsolatban!

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!