Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Közös tekeréssel emlékeztünk László Jánosra

Valószínűleg értesültetek a szomorú hírről, hogy László János, a Kerékpárosklub tiszteletbeli örökös elnöke 2015. december 23. óta nincs köztünk.

János 9 évig volt a klub elnöke, az ő vezetésével épült fel Magyarország több ezer tagot számláló kerékpáros érdekvédelmi szervezete és az ő gondolatai alapján indultak el azok a fejlesztések, melyek több tízezer kerékpárral közlekedőnek segítenek a mindennapokban és teszik élhetőbbé a településeinket. László János örökségét, életművét itt foglaltuk össze.

Fotó: Vargosz

2016. január 3-án a csípős mínuszok ellenére majdnem 300-an jöttetek el János emlékére szervezett közös bringázásra. Köszönjük mindenkinek, aki résztvett a megemlékezésen!

Az emléktekerésen Budapest belvárosának olyan pontjait kerestük fel, ahol János munkájának is köszönhetően ma jobb élni. A közös néma bringaemelés igazán megrendítő volt.

Jó volt látni a régi és új arcokat, voltak, akik sok év után most találkoztunk újra. Köszönjük, hogy maradtatok teázni és beszélgetni is a Kerékpárosklub központjában.

Egy emlékkönyvet indítottunk, amibe várjuk a bejegyzéseiteket. Itt a honlapon vagy a facebook oldalon kommentben érkező emlékeket, közös fotókat kinyomtatjuk és beragasztjuk, de személyesen is bele tudtok írni a következő héten 10:00-17:30 között a Kárpát utca 48-ban található irodánkban.

Köszönjük, János!

Az RTL Híradó riportja:

 

A HVG Online tudósítása:

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Látom János után is nagyszerű kezekben van a kerékpárosklub. Írtam levelet dec. 24-én, jan. 9-én és febr. 11-én a fotitkar@kerekparosklub.hu, az elnok@kerekparosklub.hu és az info@kerekparosklub.hu címekre, de azóta sincs semmi válasz. Pedig a tárgya nem piskóta, megrövidített a kerékpárosklub még János ideje alatt több százezer forinttal és azóta is megy a sunyítás.