Facebook Instagram Youtube

Végéhez ért a LÁSS JÓL! akció

Végéhez ért a LÁSS JÓL! akció
2013.06.28
Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt, a szállításban való segítséget, a matricázást, a fotókat, és a nagy lelkesedést. Megint bebizonyítottátok, hogy a bringások igazi közösség!
Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt, a szállításban való segítséget, a matricázást, a fotókat, és a nagy lelkesedést. Megint bebizonyítottátok, hogy a bringások igazi közösség!
 
Továbbá köszönjük partnereink támogatását:
- a 3M-nek a profi fényvisszavető matricákat
- az Út-Őr Kkt-nek a matricák nyomtatását
 
 
 
 
 
Az akcióval kapcsolatos sajtóközleményt innen tölthetitek le.
 
Bár nem az ajándékokért vettetek benne részt, de pár apróságot azért szeretnénk adni nektek köszönetképpen. (Nagyon nehéz volt dönteni, mert az összes beküldő érdemelt volna ajándékot... )
 
A nyeremények és a nyertesek - GRATULÁLUNK NEKIK!
 
A 3M által felajánlott MP3 lejátszót Mikó László nyerte. Sok lehetetlen helyről küldött be fotót, a siófoki Fő utca-Vitorlás utca sarok lett a díjnyertes, amiről elől- és hátulnézetet alább láthattok. Az oszlop a kerékpársáv közepén áll és utána az úttestre vezető rész a kerékpárosnak nincs lesüllyesztve, csak a gyalogosnak. Ez mindent visz! 
(A Siófok-Kiliti Tóth Árpád út szoros versenyben második)
 
 
A 3M által felajánlott lézeres pointert Vörös Attila nyerte. A baloldali képén Vértesszőlősön a Valusek Dezső út (1-es főút) és a Múzeum út sarka látható. Innen indul a Vértesszőlőst és Tatabányát összekötő gyalogos, kerékpáros út, majd kerékpáros út. Fantasztikusan jól oldották meg a lejárót. Jobboldalon pedig a tatai Sport utca és Damjanich utca összekötését látjátok, mely a fotós elmondása alapján országos kerékpáros túraútvonal. Nyilván csomag nélkül túrázóknak.
 

Lámpaszettet nyert Arnold Balázs a Duna-menti kerékpárút sorozatáért (térkép itt). Ezek az R2-D2-ra emlékeztető betonoszlopok a legtöbb esetben majdnem az egész szélességet elfoglalják.
 
 
 
Szintén lámpaszettet nyert Murgács Csaba a Pécs-Orfű  közötti kerékpárútért (térkép itt). Úgy tűnik, itt az útkezelőnek nagyon sok felesleges pollere volt.
 
 
 
 
A kampányról minden információ itt érhető el: http://kerekparosklub.hu/3M
Kapcsolat: kommunikacio kukac kerekparosklub pont hu 
 
Alább láthattok pár véletlenszerűen kiválasztott képet a több százból.
A teljes albumot itt tudjátok megnézni, ahol a fotósok neve és a pontos helyszínek is fel vannak tüntetve.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron