Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Legyen Gödöllő kerékpárosbarát város! - fejlemények 2012. július

Címkék:

Tavasszal Gémesi György, Gödöllő polgármestere meghívta a Kerékpárosklubot egy reggeli kávéra. A kávézás olyan sikeres volt, hogy azóta megalakult a területi szervezetünk és megszületett a „Legyen Gödöllő kerékpárosbarát város!” program is. A program keretein belül a városban számos helyszínre egységes arculatú kerékpártámaszt helyeztek ki és elkezdődött a komplex kerékpárosbarát városfejlesztés tervezése is.

Gödöllői kerékpártámaszok

A fejlesztés három részből áll: egyirányú utcák megnyitása a kétirányú kerékpáros forgalom számára, Belváros kerékpáros-baráttá tétele, Dózsa György út koncepciója.

Az egyirányú utcák megnyitásának tervei készen vannak és tartalmazzák a közlekedési munkacsoport észrevételeit is. A megnyitható egyirányú utcák többségét az Önkormányzat kezeli, így az azokon történő beavatkozások gyorsan, viszonylag kisebb költségek mellett a tanévkezdésig megvalósulhatnak.

Most program másik két része vár a július 18-án esedékes egyeztetésre. A belvárosi fejlesztés ütemezésének előreláthatólag szintén nincs akadálya, azonban a Dózsa György út fejlesztése - többek között - annak költségessége miatt is elhúzódhat.

előzmények

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Jó az ötlet. Gödöllőn is szükség van kerékpáros fejlesztésekre. Ezt az oldalt ismeritek? http://minu.me/-bringaprogram Segíthet ez is a bringásoknak. Útvonalak, szervizpontok, stb. Érdemes beépíteni a programba akár a bringaPONT-okat!