Miért jó tagnak lenni?

Miért hasznos a kerékpáros nyom - a Kerékpárosklub válasza a negatív véleményekre + VIDEÓ

Címkék:

Sok olyan kommentár, sőt riport is megjelent a Margit híd bringás piktogramjaival kapcsolatban, ami már szinte halált kiált, vért, szörnyű baleseteket. Ezért fontos, hogy megnézzük, mit mond a szakma erről a világban, miért tartják hasznosnak, és használják egyre több helyen:

Miért hasznos ez az eszköz?

(az alább mellékelt kutatás szerint)

1. Mert javítja a kerékpárosok és a gépjárművek helyezkedését

  • Növeli a kerékpárosok és a parkoló autók közötti távolságot (a felmérés során 20 centiméterrel)
  • Növeli az elhaladó járművek és kerékpárosok közti távolságot (a felmérés során 30 centiméterrel)

2. Javítja a kerékpárosok általános viselkedését

  • Csökkenti a rossz haladási irányba kerékpározók számát, az ütközések egy fő okát (a felmérés során 80%-kal)
  • Csökkenti a kerékpárosok járdán közlekedését (a felmérés során 30 %-kal)

3. Felhívja a gépjárművezetők figyelmét a lehetséges kerékpáros jelenlétre Hol használják: Mára ez a forgalomtechnikai eszköz általánosan elfogadott és alkalmazott többek között az USA városaiban, Angliában, Németországban, Franciaországban, és nem utolsó sorban Brüsszelben, ahol a pozitív eredmények miatt a valódi kerékpársávok egy résztét is ilyenre cserélték Szakmai cikkek:

Galéria:

Videó:

Közlekedés a Margit hídon kerékpáros nyom felfestése utáni első napon:

Készítettünk felvételeket a közelekdési szokásokok megfigyelésére a nyom felfestése előtti és utáni állapotokról, reggeli, illetve déutáni napszakokban, összességében 1-1 órát. Ezek eredményeit a következő grafikonok mutatják:

A kerékpáros nyom felfestése után a kerékpárral közlekedők a kiemelt szegélytől beljebb, nagyjából a burkolati jel tengelyén (a szegélytől körülbelül 80 cm) közlekedtek.

Vizsgálatunk szerint amikor előzés történt - ez egy kis vizsgákati minta eredménye - a közlekedők nagyobb oldaltávolságot tartottak egmás között.