Facebook Instagram Youtube

Miért hasznos a kerékpáros nyom - a Kerékpárosklub válasza a negatív véleményekre + VIDEÓ

Miért hasznos a kerékpáros nyom - a Kerékpárosklub válasza a negatív véleményekre + VIDEÓ
2011.07.16
Sok olyan kommentár, sőt riport is megjelent a Margit híd bringás piktogramjaival kapcsolatban, ami már szinte halált kiált, vért, szörnyű baleseteket. Ezért fontos, hogy megnézzük, mit mond a szakma erről a világban, miért tartják hasznosnak, és használják egyre több helyen:Miért hasznos ez az eszköz?(az alább mellékelt kutatás szerint)1. Mert javítja a kerékpárosok és a gépjárművek helyezkedését

Sok olyan kommentár, sőt riport is megjelent a Margit híd bringás piktogramjaival kapcsolatban, ami már szinte halált kiált, vért, szörnyű baleseteket. Ezért fontos, hogy megnézzük, mit mond a szakma erről a világban, miért tartják hasznosnak, és használják egyre több helyen:

Miért hasznos ez az eszköz?

(az alább mellékelt kutatás szerint)

1. Mert javítja a kerékpárosok és a gépjárművek helyezkedését

  • Növeli a kerékpárosok és a parkoló autók közötti távolságot (a felmérés során 20 centiméterrel)
  • Növeli az elhaladó járművek és kerékpárosok közti távolságot (a felmérés során 30 centiméterrel)

2. Javítja a kerékpárosok általános viselkedését

  • Csökkenti a rossz haladási irányba kerékpározók számát, az ütközések egy fő okát (a felmérés során 80%-kal)
  • Csökkenti a kerékpárosok járdán közlekedését (a felmérés során 30 %-kal)

3. Felhívja a gépjárművezetők figyelmét a lehetséges kerékpáros jelenlétre Hol használják: Mára ez a forgalomtechnikai eszköz általánosan elfogadott és alkalmazott többek között az USA városaiban, Angliában, Németországban, Franciaországban, és nem utolsó sorban Brüsszelben, ahol a pozitív eredmények miatt a valódi kerékpársávok egy résztét is ilyenre cserélték Szakmai cikkek:

Galéria:

Videó:

Közlekedés a Margit hídon kerékpáros nyom felfestése utáni első napon:Készítettünk felvételeket a közelekdési szokásokok megfigyelésére a nyom felfestése előtti és utáni állapotokról, reggeli, illetve déutáni napszakokban, összességében 1-1 órát. Ezek eredményeit a következő grafikonok mutatják:

A kerékpáros nyom felfestése után a kerékpárral közlekedők a kiemelt szegélytől beljebb, nagyjából a burkolati jel tengelyén (a szegélytől körülbelül 80 cm) közlekedtek.

Vizsgálatunk szerint amikor előzés történt - ez egy kis vizsgákati minta eredménye - a közlekedők nagyobb oldaltávolságot tartottak egmás között.

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron