Tagsági akció 2020 tél

Régiók találkozója az Összetekerünk turisztikai projekt első monitoring meetingjének alkalmával

Megtartottuk 2015. október 17-én az Összetekerünk! regionális kerékpáros turizmusfejlesztési projekt első monitoring találkozóját. Az eseményen a régiók (Debrecen és környéke, Dél-Pest és Csepel-sziget, valamint Székesfehérvár és környéke) képviselői részletesen bemutatták a projekt első időszakában végzett munkájukat, közösen értékeltük az elért eredményeket és megosztottuk az eddig szerzett tapasztalatokat.

A Magyar Kerékpárosklub több területi és partnerszervezetével közös turizmusfejlesztési projektbe kezdett tavasszal, melynek célja, hogy eddig kevésbé ismert területeket vonjunk be a biciklis turizmusba. Azt szeretnénk, hogy több kerékpáros turista jobb feltételek mellett új helyeket fedezhessen fel Magyarországon. A programban résztvevő szervezetekkel a Vértes, a Bakonyalja, Debrecen és Csepel-sziget térségét mérjük fel és jelölünk ki ezeken a területeken új túraútvonalakat, bevonva a helyi üzleti, önkormányzati és hatósági szereplőket is.
További híreink a programról.

A következő időszakban a régiókban azon fognak dolgozni, hogy az alábbi útvonalak tavasszal teljes kijelölésre kerülhessenek.

Debrecenben és környékén

Tervezett útvonal: Debrecen-Nagyhegyes-Keleti-főcsatorna-Zelemér-Józsa-Debrecen

Bejárótúra beszámolója ITT olvasható.

 

A Csepel-szigeten

Tervezett útvonal: Csepel, Gubacsi-híd-Soroksári Duna-part-M0-ás-híd-Szigetszentmiklós-Szigethalom-Majosháza-Ráckeve-Szigetbecse-Tassi-zsilip-Makád-Lórév-Ráckeve-Szigetszentmárton

Bejárótúra beszámolója ITT olvasható.

 

A Székesfehérvár-Csókakő térségben

Tervezett útvonal: Székesfehérvár-Iszkaszentgyörgy-Kincsesbánya-Fehérvárcsurgó-Bodajk-Mór-Csókakő

A régiók képviselői a helyi civil szervezetek partnerségi támogatásának megnyerése után, azokkal összefogva, közösen felkeresik a helyi önkormányzatokat és az útvonalat érintő vagy közelben elhelyezkedő szolgáltatókat (szállás, étterem, bolt, kerékpárszerviz, stb) annak érdekében, hogy ők is csatlakozzanak a projekthez. 


A program a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány segítségével  valósulhat meg. Projekt azonosító: NCTA-2014-10906-E.