Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Ne kerékpározz a járdán!

Címkék:
See video

 

A Magyar Kerékpárosklub a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett „Mindenki gyalogosnak születik” kampány keretében elkészített és nyilvánosságra hozott egy rövid videót, aminek célja felhívni a figyelmet arra, hogy a járda nem járművek közlekedésére való.

A Magyar Kerékpárosklub évek óta azon dolgozik, hogy városainkban, településeinken végre megteremtődjék a kerékpáros közlekedés összes feltétele, ezen belül elsősorban a szükséges infrastruktúra. Ennek hiánya vagy éppen nem megfelelő kialakítása (például járdára festett sárga csíkok) nem csak hogy nem segíti a kerékpáros közlekedés kívánatos fejlődését, de még új veszélyhelyzeteket is teremt az amúgy is konfliktusokkal terhelt közlekedésben.

Ma, amikor egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek, napi probléma a járdán kerékpározás. Gyalogosok kerülnek veszélybe vagy ijednek meg, ráadásul – a tévhitekkel szemben – a kerékpáros sincsen nagyobb biztonságban. A legtöbb kerékpáros baleset éppen a járdák és az utak kereszteződésében történik. Ezt a problémát végleg megoldani, megszüntetni elsősorban a tervezők és a települések szakmai vezetőinek a feladata és felelőssége. A Magyar Kerékpárosklub e mellett feladatának tekinti a kerékpárral közlekedők viselkedésének, közlekedési magatartásának megváltoztatását. 

Szervezetünk korábban is kiadott állásfoglalást ebben a témában, most egy vírusvideót készített és hozott nyilvánosságra. Ennek apropóját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett „Mindenki gyalogosnak születik” kampány adta. Szervezetünk részt vett a kampány tervezésében és szervezésében is, elsősorban éppen azért, hogy felhívja a figyelmet a fenti problémára, a kerékpárral közlekedőket pedig arra kérje, hogy ne a járdán közlekedjenek.

Akiknek nagyon szépen köszönjük a közreműködést: Győri Márk, Sváb-Kovács Szilveszter, Halácsy Viktor, Fleischer Judit, Szilasi Andrea, László Juli és még sokan mások.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Letiltották a videót :(

Aki a kampányfilmet készítette az egy idíóta , mint ahogy az is aki szerepel benne .
Egyébként én a Fiumei úton járok dolgozni , ott az uttesten menni életveszélyes .

Az a nagy helyzet, hogy mind igazgatási, mind gyalogos mind pedig kerékpáros oldalon van kehe bőven.

Nyilván nem várom el senkitől, hogy egy kamionokkal zsúfolt útszakaszon nyomuljon biciklivel, ahol nincsen neki kijelölt hely.
Tehát bizonyos útszakaszok esetében egyet kell értsek azzal, hogy a járdán mennek biciklivel.

Nem tudom ki hol lakik, de itt Székesfehérvár belvárosában már lassan visszapillantót kell nekem gyalogosnak szerelni magamra, hogy lássam éppen ki fog elütni mindjárt.
Lámpa nincsen, ha van is, nem világít a biciklin. Csengő minek gondolják, illetve csengetni minek, majd észreveszed ha elütöttelek. Nem egyszer volt, hogy kiütötték a kezemből a táskát biciklisek, mert olyan közel jöttek el mellettem.
Gyerekkel már csak úgy merek menni, ha közvetlen előttem megy, mert attól tartok, ha mellettem van és kilép egy kicsit simán elsodorják.
Azt se mondja nekem senki, hogy a Romkert előtti túlzsúfolt zebrán addig nem bír valaki leszállni a biciklijéről, míg átmegy a zebrán, hanem a barom ott kacskaringórik az emberek között 0,01 km/órával, amivel még az egyensúlyt is szinte képtelen megtartani.
Vagy pl. egy olyan utcában lakom, ahol 2x2 sáv van fákkal elválasztva középen és mindkét irányba egyirányú a forgalom, a biciklisek mégis mindig a járdán mennek elég nagy sebességgel.
Persze sajnos az is nagy baj sok helyen, hogy a kerékpárút és a gyalogos forgalomra szánt út egy járdára van téve, de a jelzés, hogy melyik melyik, csak szökőévente egyszer van festve, így ha rámegyek az útra, fogalmam sincs melyik melyik, meg másnak se, így aztán esélytelen bárkinek is szabályosan közlekedni, holott a jelnek kb 2-5 méterenként rajta kéne lenni adott úton.

Branyiné: A Hév-megállóból meg a cégnévből nekem Budakalász-lenfonó jön ki, de ott nem most építettek körforgalmat a lejtőn? Abban már nem nehéz balra fordulni! (Kis rutinnal már a sima balkanyar sem lesz gond, pláne nem életveszély. Csak bele kell szokni.)

A gyerekekkel kapcsolatban megérem a helyzetet, nagyon fontos pont viszont az, ami elhangzott: "vigyázz a gyalogosra!" És persze az, hogy amint lehet, fokozatosan ráérezzen az úttestre is. Eleinte a kis forgalmú, lakóövezeti utakon, majd terjeszkedve.

A kampanyfilmben az extrem eset van.
Nalunk viszont: 11-es ut, valasztasi lehetoseg az allo vagy csorgo autok mellett, eros szembeforgalomna'l, vagy a tok neptelen jarda. Tan ha 2x talalkoztam az elmult evekben gyalogossal (termeszetesen leszalltam, eltoltam mellette - keskeny). Persze a jarda szornyu allapotu, ugyhogy csak ha utolerem a torlodast, akkor megyek fel ra.
A masik, ami nem ennyire kihalt, de biztonsag szempontjabol sokat szamit: kb. 50 meter a hev-megallotol a menetirany szerinti bal oldali jardan. Ha ott atmenne'k az uttestre, majd lejton lefele a szembe is suru autok kozott balra "indexelve" kanyarodnek a telephelyre, szerintem nem csak en, hanem a tobbi resztvevo is nagyobb veszelyben lenne tok foloslegesen. Az meg trivialis, hogy a gyalognak mindig elonye van, es meg is allok vagy tolom ha kell; illetve kelloen messzirol, alapbol a jarda es az uttest kozotti murvan kerulom oket hacsak lehet. (Megjegyzem sokszor en szandekszom kiterni, de a gyalogos keszsegesen felrehuzodik, ezt meg meg szoktam koszonni.) De ha ures, en bizony elmegyek ott is.
Gyerekekkel, masik szakaszon, csak ahol kisse gyorsabb (40-50) forgalmu az utca de gye'r forgalmu a jarda, azt szoktuk hogy en az uttesten, gyerek a jardan (akkor is, ha a bal oldali jarda). Legfeljebb a gyalogost a belso oldalon a fuvon keruli.

Márpedig gyerekekkel akkor is a járdán megyek inkább. És azt tanítom nekik, hogy vigyázz a gyalogosra.

Úgy gondolom aki így megy a járdán kerékpárral azaz úttesten se viselkedik másként. Legtöbbször az egyéni hozzá állással és a KRESZ minimális ismeretének hiányával van a gond a biciklizés helyszínétől függetlenül.

Amerre én járok, egy kb. 50m-es szakaszon a kerékpárosok a járdára kényszerűlnek. Ilyenkor általában a kerékpárosok "lépésben" haladnak a járdán a következő kerékpárútig. (Lenne hely kerékpárútnak is, de evvel még senki nem foglalkozott.) Rendszerint a gyalogosok elengednek. Persze kényelmetlen a gyalogosoknak és nekünk is, de általában, ha valaki nem kötekedős kedvében van, ebből nem szokott baj lenni.
Nem úgy, mint a Kínai piac melletti, Kőbányai úti nyomokban még látszó járdára felfestett tekergős kerékpárúton, ahol szinte minden nap vagy konfliktusom van a "helyiekkel", vagy majdnem balesetem. (Szerintem sok gyalogos azt sem tudja, hogy kerékpárútón sétál.)

A film végén úgy tűnik, mintha a buszsávban biciklizve, már minden rendben lenne. Pedig az ugye a KRESZ szerint tilos. Ilyen apróságokra jó lenne odafigyelni oktatófilm készítésekor!
(Más kérdés, hogy az életben nem fogok beállni a 7-es busz és egy teherautó közé...)

Érdemes lenne leforgatni és népszerűsíteni a filmet fordított felállásban is, aminek az lehetne a címe, hogy "Ne sétálj a kerékpárúton!", Győrben legalábbis inkább ebből van a probléma.

Igen, mind ez igaz, hogy a járda az nem a kerékpárosoké, de pl ahol élek ( Kaposvár ) a munkába menet és hazajövet kénytelenek vagyunk a járdán menni, mert letiltották a kerékpárosokat az úttestről. Egyik napról a másikra kitették a táblát, amin rajt van a kerékpár tiltó tábla. Ha az ember az úttesten megy és jön egy rendőr....Forgalmas az út, de eddig sem volt szerintem probléma a kerékpárosokkal.
Arról jobb nem is beszélni, hogy a járdák mennyire pocsék állapotúak! A napokban vettem észre, hogy egy sörösüveg szilánkjai díszelegtek a járdán, veszélyeztetve a gumikat.
Sajnos ez a város nem kerékpárbarát. Vannak kerékpár utak, de nagyon kevés! Tervben is van, hogy alakítanak még ki, de nem oda, ahova igazán kellene!