Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

15 területi szervezet részvételével tartottuk 2020-as szervezetfejlesztő napunkat

Tavaly bevált, ezért újra januárban tartottuk a Kerékpárosklub területi szervezeti találkozóját, ahol az előző év munkáját, az előttünk álló kihívásokat beszéltük át, és szakmai tréningeket tartottunk a hatékonyságunk fokozására. 15 helyi szervezet vezetői és aktivistái, elnökségi tagok, irodai munkatársak, mintegy 40-en jöttek el a Szimplába múlt szombaton.

2016 óta minden év elején megszervezzük a területi szervezeteink összejövetelét, amin segíteni szeretnénk a klub helyi csoportjainak, egymás élményeinek és profi szakemberek tudásának megosztásával.

A találkozó a 2019-es beszámoló után a tavaly márciusban újjáalakult bel-budai területi szervezet első évének bemutatásával folytatódott. Ezután a Bringázz Sopron mesélt közösségi programjaikról, majd a dél-pesti területi szervezet számolt be a 2019-es érdekképviseleti harcaikról.

Ebéd után két részre váltunk: Molnár Berta urbanistánk vezetésével a csapat egyik fele kiment az utcára, és csoportokra oszolva három különböző helyszínen figyelte meg a közlekedők viselkedését. Ezeket a tapasztalatokat a közösségi tervezés összefésülve dolgoztak helyben, a területi szervezetek által használható, lokális javaslatok összeállítását segítő, helyieket bevonó módszereken.

A résztvevők másik fele Szabó Dominika, a Storyndipity trénere által tartott kommunikációs képzésen vett részt, ahol a történetmesélés eszközeinek a bringás érdekképviseleti munkában való alkalmazhatóságával foglalkoztunk.

Helyi csoportjaink közül Balaton, Bel-Buda, Dél-Buda, Dél-Pest, a találkozót követően megalakult Dunakanyar, Dunaújváros, Érd, Észak-Buda, Észak-Pest, Gödöllő, Kecskemét, Kelet-Pest, Sopron, Szeged, Szentendre és Székesfehérvár képviselői vettek részt az összejövetelen.

Másnap pedig megcsináltuk a Kerékpárosklub 1% kampányfotóját, amit hamarosan láthattok majd.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljöttek, a Szimplának a helyszín biztosítását és Vargosznak a fotókat.


 


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!