Facebook Instagram Youtube

A MÁV megkezdte a kerékpárparkolók telepítését - FRISS: már a Déli, Kelenföldi és Nyugati pályaudvarokon is!

A MÁV megkezdte a kerékpárparkolók telepítését - FRISS: már a Déli, Kelenföldi és Nyugati pályaudvarokon is!
2013.12.23
Több éves munkánk első eredményeit láthatjátok: megkezdődött a budapesti főpályaudvarokon a kerékpárparkolók építése. FRISS: A Nyugati és a Kelenföldi pályaudvar után már a Déli pályaudvaron is megkezdődött a munka!

Több éves munkánk első eredményeit láthatjátok: megkezdődött a budapesti főpályaudvarokon a kerékpárparkolók építése. 
FRISS: A Nyugati és a Kelenföldi pályaudvar után már a Déli pályaudvaron is megkezdődött a munka!

A Déli pályaudvarnál a Krisztina körút felől találjátok a parkolókat: ideálisan megközelíthető, és könnyen elérhetőek innen a sínek is.

Az alábbi fotón a Nyugati pályaudvar síneinek Podmaniczky utcai oldalát látjátok, ahol a pályaudvar fedett épülete végződik. A zónázó vonatok többnyire itt állnak meg, tehát ideális lesz munkábajáróknak.

Az alábbi fotón a Kelenföldi pályaudvaron elkezdődött építkezést látjátok:

A parkolók mennyisége korántsem, de típusa - nagy örömünkre - láthatólag megfelelnek műszaki ajánlásunknak is: hozzájuk lehet lakatolni a vázat, megtámasztják a kerékpárt.

Már évek óta kérjük a MÁV-ot, hogy gondoljon azokra a kerékpárral közlekedő utasokra is, akik nem szándékoznak kerékpárjukat a vonaton magukkal vinni, és biztosítsa számukra a megfelelő parkolási lehetőséget.

 

Eddig csak a Nyugati pályaudvaron volt lehetőség parkolni: viszont a szükségesnél sokkal kisebb kapacitású tároló miatt sokan a közelben lévő korlátokhoz lakatoltak.

 


Egy kis MÁV történelem:

  • Egy 2011-es tanulmány alapján a 3 budapesti főpályaudvaron legalább 5.000 parkolóra lenne szükség (Ez a szám mára már nagyobb lenne, hiszen Budapesten megduplázódott a bringások száma.)
  • Legutóbb 2012-ben vizsgáltuk közösen a MÁV-val a kerékpáros és vasúti közlekedés kapcsolatát, és a budapesti pályaudvarok kerékpárparkolóinak tervezésében is résztvettünk.
  • 2012. májusára a MÁV elkészítette a budapesti főpályaudvarok kerékpárparkolás-fejlesztési terveit, de egyik helyszínre sem terveztek 50 beállósnál nagyobbat
  • Majd a MÁV részéről nem történt semmi, miközben a kerékpárral érkezők egyre többen voltak, és lakatoltak, ahova tudtak. Néha fürtökben lógtak a biciklik, néha pedig a MÁV levágta a lakatot és elszállította a biciklit.
  • 2013. nyarán a MÁV tiltótáblákat helyezett ki sakk-matt-ot üzenve: a parkolást továbbra sem teszik lehetővé, de a pályaudvaron hagyott kerékpárokat elszállítják.
  • 2013. augusztus 5-én a sajtón keresztül hívtuk fel a MÁV figyelmét a tarthatatlan állapotokra.
  • A kiásott csatabárdra augusztus 8-án megérkezett a MÁV válaszlevele
  • További részletek itt

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron