Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Bringás reggeli rekord: közel 50 helyen vártuk a biciklivel közlekedőket az Autómentes Napon

A Magyar Kerékpárosklub szervezésében a területi szervezeteinkkel, csatlakozó vendéglátóhelyekkel, önkormányzatokkal és állami cégekkel közösen országszerte 48 helyen vártuk reggelivel a bringás közlekedőket. Az Autómentes napi eseményen 15000 darab péksütemény, 10000 darab Cserpes Trudi, 10000 darab SIÓ üdítő és 2000 darab Decathlon energiaszelet volt a menü, de egyes helyeken meleg kávé, facsart gyümölcslé, és más meglepetések is voltak.

Több éves hagyományt folytat a Magyar Kerékpárosklub a bringás reggelik szervezésével, melyek során minden alkalommal egyre több helyen, egyre több kerékpárral közlekedőt vendégel meg. A bicikli nem csak egy gyors, egyszerű és olcsó közlekedési eszköz, hanem jobbá teszi a településeinket is, ezért a bringával közlekedők növekvő tömege megérdemli, hogy megajándékozzák, vallja a biciklis szervezet.

Folyamatosan frissülő fotóalbumunk az ország bringás reggelijeiről a facebook oldalunkon!

A Kerékpárosklub megbízásából a TNS Hoffmann által 2015 második negyedévében végzett reprezentatív felmérés szerint rekordot döntött a kerékpározás: áprilisban országosan a megkérdezettek 46%-a, a budapestiek 27%-a használta kerékpárját két hét alatt legalább egyszer. Ez a szám is mutatja, hogy mára a kerékpározás széles körben elfogadott és népszerű lett.

Az Autómentes Napon tartott bringás reggeli a „Bringázz egész évben” mottó alatt szerveződött. A Kerékpárosklub szeretné eloszlatni a tévhitet, hogy kerékpározni csak tavasszal és nyáron lehet. A biciklinek nincs szezonja, minden évszakban két keréken lehet a leggyorsabban, legegyszerűbben és legolcsóbban közlekedni.

Aláírásgyűjtés a Lánchíd bringázhatóbbá tételéért

Több budapesti helyszínen aláírásgyűjtésbe kezdtünk a Lánchíd közeledő felújítása kapcsán. Szeretnénk, hogy Budapest egyik leghíresebb jelképe újra átjárható legyen, ezért október 11-én biciklis felvonulást is rendezünk. A bringás reggelik résztvevőit meglepetésként várták az aláírásgyűjtő ívek, és így is több száz aláírást gyűjtöttünk össze pár óra alatt. A kampányt a neten és utcai eseményeken folytatjuk az októberi felvonulásig.

Minden további infó és online petíció a Lánchíd bringázhatóbbá tételéről itt érhető el.

Köszönjük támogatóink segítségét!

 


 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Még egy kis Kálvin tér itt: https://goo.gl/photos/rZAxsH5smfAw3xsw6