Facebook Instagram Youtube

INDUL A BAM!

INDUL A BAM!
2012.09.20
Végre elindul az őszi BAM, ezúttal bringás reggelivel, az országban 13 helyen egyszerre.

Végre elindul az őszi BAM, ezúttal bringás reggelivel, az országban 13 helyen egyszerre. Az egyéni és a vállalati rangsort ma éjszaka (szeptember 20.) nullázzuk (természetesen a régi adatok nem vesznek el), 21-én reggel már indulhat a bringa és a napló vezetése.

Természetesen az őszi kampányunk fő mondanivalója is ugyanaz, mint eddig: Bringázz a munkába! De - ahogy eddig mindig - most is választottunk egy saját szlogent, üzenetet: ne hagyd, hogy a forgalom irányítsa a reggeled, ha kerékpárral közlekedsz, több időd marad magadra, reggelizni, a gyerekeket útjára bocsájtani, akár kicsit nézelődni az úton.

A méréseink és közvéleménykutatásaink szerint folyamatosan nő azok száma, akik hétköznap, elsősorban munkába vagy iskolába kerékpárral mennek. (legutóbbi adatok). Ez hatalmas eredmény, az ötödik éve zajló Bringázz a munkába! kampányunknak is nagy szerepe volt ebben. Akik eddig bekapcsolódtak, ezt a népszerüsítő munkát segítették. Folytassuk tovább közösen, idén döntsünk részvételi rekordot  itt a kampányban is.

A vállalatok versenye megy tovább. Segítsetek abban, hogy a munkahelyetek maga is csatlakozzon ehhez. A honlapunkon megtalálható e részletes játékszabály, juttassátok el az illetékeshez!

Bizonyára emlékeztek, hogy tavasszal nagyon sok bajunk volt a honlapunkkal. Már rendben van, még a napló is újjá született, visszakerültek a kis bringák is, hiányzott mindannyiunknak. (ha mégis hibát észleltek, kérlek, írjátok meg ide:rendszergazda.mkkukacgmail.com)
Csak remélni tudjuk, hogy a sok nem talált adat, keveredés nem vette el nagyon a kedveteket a kampányunkban való részvételtől, és ismét bekapcsolódtok, vezetitek a naplót, és persze főleg kerékpárral mentek a munkába!

Örömmel vennénk, ha megírnátok, hogy mire használjátok a kerékpáros közlekedés által felszabadult időtöket, vagy hogy erről milyen ötleteitek vannak. Ezeket a kampányunk facebook oldalán gyűjtjük , a legizgalmasabb ötleteket még díjazni is fogjuk (meglepetés).

Elkészültek a plakátok, kérjük, írjátok meg, hány darabra van szükségetek. (Természetesen ezek letölthetők a honlapunkról is, ha tudtok, abból nyomtassatok magatoknak! ). Nagy segítség számunkra, ha el tudtok jönni az irodánkba a plakátokért, ha nem, jelezzétek, hogy hova szállítsuk!

Látogassátok a honlapot, a facebook oldalunkat, igyekszünk sok új hírt feltenni.
Legyetek ügynökeink, beszéljétek rá a kollégáitokat, ismerőseiteket a kerékpározásra! Csatlakozzatok, döntsünk rekordot!

Jó bringázást!

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron