Facebook Instagram Youtube

MK Híradó - 2008. 21. hét

2008.05.20
Már majdnem félezer tagja van a Magyar Kerékpárosklubnak. Miért? Sokan a szolgáltatásokért lépnek be (pl. kerékpáros felelősség- és balesetbiztosítás), vagy egyszerűen a szolgáltatások mellett tagjai szeretnének lenni egy szakmai és civil szervezetnek, amely rengeteget tesz a hazai környezetért és a kerékpáros élet feltételeinek javításáért. Olvasd el és hallgasd meg, mi történt az MK-val! Ha nem vagy még tag, akkor lépj be te is! Mi történt az utolsó hetekben?
Már majdnem félezer tagja van a Magyar Kerékpárosklubnak. Miért? Sokan a szolgáltatásokért lépnek be (pl. kerékpáros felelősség- és balesetbiztosítás), vagy egyszerűen a szolgáltatások mellett tagjai szeretnének lenni egy szakmai és civil szervezetnek, amely rengeteget tesz a hazai környezetért és a kerékpáros élet feltételeinek javításáért. Olvasd el és hallgasd meg, mi történt az MK-val! Ha nem vagy még tag, akkor lépj be te is!

Mi történt az utolsó hetekben?

Breaking news: Buppa in 'da Club :-)
  • Közgyűlés nemsokára a szabadban, valószínűleg a Kopaszi gáton! Vezetőségválasztás és buli! Nemsokára konkrét időpont!
  • Sok új tag van! Legfontosabb szolgáltatások mégegyszer: Biztosítás, MÁV és egyéb kedvezmény, jogi képviselet. Legyél te is klubtag!
  • Két új területi szervezet alakul, Kelet-Pest, és Dél-Pest, ide is várjuk a tagokat! Pontos időpontok hamarosan!
  • Tartalmilag struktúrálódó, bővülő és színesedő honlap, egyre több igazán hasznos tartalommal.
  • Kerékpáros Budapest (mérnökökkel a kerékpáros közlekedés hivatalos szakmai kézikönyvének megalkotásáért): Városházán szerdán, május 21-én 10 órakor. Gyere!
  • Közlekedési Munkacsoport még: Belvárosi Főutca projekt: Budapest 5. kerületén keresztül forgalomcsillapított fõutca: legyen kerékpáros közlekedésnek is rajta hely mindkét irányban.
  • Kerékpártároló pályázatok (Felkerült az oldalra az MK műszaki ajánlása a kerékpárparkolók kialakításához)
  • Kerékpáros turizmus, Hunbike projekt: a jövőben nagyobb erőfeszítések a magyarországi kerékpáros turizmus népszerűsítése és támogatása érdekében.
  • Vector projekt (Németország, Hollandia, Litvánia, Magyarország: finom por mérése): első méréssorozatok vége. Rengeteg sajtómegjelenés: MTV, Népszabadság, stb. Az első siker: a köztudatba eljutott a porszennyezés és az ultrafinom por jelentése és a levegőben való jelenlétének veszélyei. Természetesen nem azt jelentik ezek a vizsgálatok, hogy biciklizni veszélyes, sokkal inkább azt, hogy azonnal és radikálisan korlátozni kell a gépjárműforgalmat!
  • Millenáris: Kerekasztal megbeszélés: legfőbb feladat: terjeszteni a hírt: a kerékpáros központ maradjon meg.
  • Szeged: Önkormányzattal szerződés a láthatáron: együttműködés látszik végre kialakulni.
  • Futurbia konferencia:Hogyan lehet folyamatosan a döntő erőket / csoportokat bevonni a város szebb jövőjének alakításába: két napos konferencia volt.
  • ECF AGM: Európai Kerékpáros Szövetség közgyűlése múlt hét végén: Kovács Virág vett részt és a közeljövőben beszámol az eseményről.
További részletek, a teljes MK Híradó letölthető 15 perces hangfelvételben .amr és .mp3 formátumban. Az MK-ban folyamatosan rengeteg munka folyik. Áttekintő tájékoztatás céljából László János elnök naptára. Fehéren-feketén az irodai munkáról Még május 20-án az adótok 1%-áról rendelkezhettek. Köszönünk minden felajánlást! Látogasd gyakran Te is oldalunkat, amit folyamatosan fejlesztünk, hogy hasznos bázisa lehessen a kétkerekű MK közösségnek! Big respect: z és Ninja