Facebook Instagram Youtube

Share the road - Képzeld el: együtt közlekedünk! rajzpályázat

Share the road - Képzeld el: együtt közlekedünk! rajzpályázat
2014.08.11
A "SHARE THE ROAD - Képzeld el: együtt közlekedünk!" egy rajz-, fotó- és videópályázat, 10-19 éves fiatalok számára. A fődíj egy amszterdami hétvége 2 főre. 
A "SHARE THE ROAD - Képzeld el: együtt közlekedünk!" egy rajz-, fotó- és videópályázat, melyet a Holland Királyság Budapesti Nagykövetségével közösen szervezünk. A pályázat keretében 10-19 éves fiatalok küldhetnek be rajzokat, fotókat videókat.
 
A pályázat eredményéhez kattints ide!

A pályázat célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítsük az "EGYÜTT KÖZLEKEDÉS" (angolul: SHARE THE ROAD)" gondolatát.

A közlekedésben nincsenek biciklisek és nincsenek autósok, hanem közlekedők vannak. Valaki egyszer autóval, egyszer gyalog, egyszer biciklivel megy vagy épp tömegközlekedik, sőt gyakran váltogatja a is különböző közlekedési módokat. Az embereknek ugyanazokat az útfelületeket kell közösen használniuk. Fontos, hogy félretegyék önös érdekeiket és figyeljenek egymásra.
 
A pályázóknak fénykép, rajz vagy videó formájában kell ábrázolniuk, mit jelent számukra az együtt közlekedés
 
A győztes pályamunkák kiválasztásában a kreativitás az elsődleges szempont. A különböző ábrázolási formák - rajz, fénykép, módosított fénykép, videó - nem alkotnak külön kategóriákat. A munkák eredetisége és kreativitása mellett a kivitelezés minősége is szerepet kap majd az értékelésnél.

Kik pályázhatnak: 10-19 éves fiatalok. A 10-14 éves és a 15-19 éves korosztály két kategóriában versenyzik. A pályázatbeadás határideje 2014. szeptember 9. éjfél.
 

Nyeremények - korcsoportonként:

  • 1-1 db amszterdami hétvége 2 fő részére a KLM és a Holland Királyság Budapesti Nagykövetségének felajánlásával
  • 1-1 db 50.000 Ft-os vásárlási utalvány az InterSporttól
  • 1-1 db 15.000 Ft értékű könyvcsomag a Móra Kiadótól
 
A pályamunkák közül egy független öt tagú zsűri fogja kiválasztani a 30 legjobbat, melyekből kiállítást rendezünk az Európa Pontban szeptember 16-tól 22-ig. A díjátadóval egybekötött a kiállításmegnyitó 2014. szeptember 16-án lesz. 
 
A pályázatokat postai úton és elektronikusan is be kell küldeni!
Ezen az oldalon lejjebb görgetve minden információt megtalálhatsz ezzel kapcsolatban. 
 

Fontos dátumok:

  • A pályázatbeküldés időtartama: 2014. augusztus 18 - szeptember 9.
  • Zsűrizés: 2014. szeptember 11-én
  • Kiállításmegnyitó és díjkiosztó: 2014. szeptember 16. - az Európa Pont-ban (1024 Budapest, Millenáris Park, Lövőház utca 35.)
  • A kiállítás 2014. szeptember 16 és 22 között lesz megtekinthető

Pályázatbeadás és minden fontos információ alább:

 
A program a DACS - Hollandia, királyság rendezvénysorozat részeként  a Holland Királyság Budapesti Nagykövetségének támogatásával valósul meg.
 
 
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron