Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Együttműködési megállapodást kötött a BKK és a Magyar Kerékpárosklub

A fővárosi kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Közlekedési Központ és a Magyar Kerékpárosklub. Az együttműködés keretében rendszeres egyeztetéseken képviseljük a kerékpáros közlekedők igényeit és szempontjait, illetve közös kommunikációs programok kidolgozásában veszünk részt.

A Dabóczi Kálmán BKK vezérigazgató a Kürti Gábor Kerékpárosklub elnök által aláírt megállapodás lehetővé teszi, hogy mérnökeink már a tervelőkészítés korai szakaszától segíthessék a kerékpáros beruházásokat. Így ezek a szempontok nem utólagos véleményként, hanem beépíthető javaslatokként érkezhetnek a BKK-hoz.

A szerződés értelmében szakembereink rendszeres konzultációt folytatnak a fővárosi útfelújítások kerékpárosbarát kivitelezéséről, a MOL Bubi, a B+R és más közterületi kerékpárparkolók fejlesztéséről.

A városi kerékpározás nem csak építkezésekkel fejleszthető, ezért közös kommunikációs programok kidolgozásában és szervezésében is együttműködünk a főváros közlekedésszervező cégével. A kerékpározás népszerűsítésében, a közlekedési helyzetről szóló tájékoztatásban, oktatási kampányok és programok kidolgozásában és szervezésében, valamint az ezekhez kapcsolódó kiadványok tervezésében és készítésében dolgozunk majd együtt.

A partnerség keretében a beruházásokat előkészítő különböző vizsgálatokban, így forgalomszámlálásokban, balesetelemzésekben, lakossági felmérések és közvélemény kutatások készítésében is együttműködik a BKK és a Kerékpárosklub.

A jövőben az Uniqa biztosító támogatásával és a BKK közreműködésével folytatódik a STARS program, iskolások között népszerűsíti a fenntartható közlekedési módokat. A kampány 2016 februárjában zárult első szakaszában évről évre nagyobb számban csatlakozó iskolák tanárait, diákjait és szüleiket ösztönözték a fenntartható közlekedési módok igénybevételére, játékos formában ajánlva a közösségi közlekedés használatát, a gyaloglást, és a kerékpározást az iskolába járáshoz. A Kerékpárosklub részvételével zajló második forduló még több fiatalt megcélozva népszerűsíti majd a környezetbarát közlekedést.

A BKK és a Kerékpárosklub közötti szerződés 2017. január végéig van érvényben, amennyiben egyik fél sem jelzi megszakításának szándékát, érvényessége 2017 végéig meghosszabbodik. Reméljük, hogy az együttműködés becsatornázhatja a kerékpárral közlekedők igényeit és segít teljesíteni a Balázs Mór Tervben 2030-ra kitűzött 10%-os fővárosi kerékpáros részarányt.

 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add nekünk adód 1%-át. Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!