Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Kerékpáros kommunikációról tartottunk előadást az ELTE média szakán

„Hogyan vennél rá minél több 18-25 évest, hogy biciklivel közlekedjenek a mindennapokban?” - erre a kérdésre kellett választ adniuk az ELTE Bölcsészettudományi Kar média szakon Hammer Ferenc vezetésével futó kreatívgazdaság-gyakorlatok versenyszeminárium diákjainak a Kerékpárosklub elnökhelyettese által tartott órán.

A Kerékpárosklubban nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne csak az infrastruktúra fejlesztésével, hanem szemléletformálással is foglalkozzunk. Ennek egyik terepe az egyetem, ahol a jövő szakembereivel tudunk a kerékpáros közlekedés elérhetőbbé, népszerűbbé tételéről beszélgetni. Szívesen elmondjuk, mit tanultunk eddig e téren, és megismerjük a diákok nézőpontját is.

Így jutottunk már el a mérnök- és rendészeti képzés több fórumára, és ide illeszkedik az ELTE média szak meghívása. A Kreatívgazdasági gyakorlatok keretében minden órát más, a kommunikációs szakma legkülönbözőbb területein dolgozó volt ELTE-s diák tart. 

A Kerékpárosklub kommunikációért felelős munkatársa és az I bike Budapest felvonulás főszervezője olyan kommunikációs kihívásokra és ötletekre volt kiváncsi, amivel az egyetemre járó korosztályban lehetne népszerűsíteni a kerékpározást. 

A hallgatók nagyon jól tapintottak rá a kerékpárra váltással szembeni külső és belső akadályokra, és az órára készített beadandóikban jó ötleteket - többen komplett kampányterveket - dolgoztak ki ezek leküzdésére.

Ezek értékelése során Halász Áron mesélt a Kerékpárosklub szakmai kihívásairól és tapasztalatairól, a pozitív szemléletformálás fontosságáról és gyakorlatairól is.

Szó volt a civil, szakmai szervezeti kommunikáció felépítéséről, lehetőségeiről és nehézségeiről is, különböző szervezeti célok elérésében betöltött szerepéről és eszközeiről.

Köszönjük a lehetőséget! További részletek az óráról a media.elte.hu oldalon olvashatóak.

 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

  • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-43. További infók az 1%-ról.
  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!