Facebook Instagram Youtube

Ezek lesznek a STARS-UNIQA kampányunk tavaszi programjai

Ezek lesznek a STARS-UNIQA kampányunk tavaszi programjai
2017.02.28
Tavaly indult STARS-UNIQA programunk, ami általános és középiskolások közt népszerűsíti a bringás közlekedést. Itt az idei tavaszi félév programjairól olvashattok! A fődíj 5 iskolai csoport részvétele egy nagy tavaszi bringás napon. A nap programjai  Bringaakadémia akadály-, és közlekedésbiztonsági pálya; Gabitriál extrémsport bemutató, goldsprint verseny, interaktív KRESZ órák, kvíz és bringás puzzle, ügyességi játékok.

Tavaly indult STARS-UNIQA programunk, ami általános és középiskolások közt népszerűsíti a bringás közlekedést. Itt az idei tavaszi félév programjairól olvashattok! A fődíj 5 iskolai csoport számára részvétel egy nagy tavaszi bringás napon. A nap programjai Bringaakadémia akadály-, és közlekedésbiztonsági pálya; Gabitriál extrémsport bemutató, goldsprint verseny, interaktív KRESZ órák, kvíz és bringás puzzle, ügyességi játékok.

Programterv a 2016/17-és tanév tavaszi félévében

1. Rajzverseny - Március 1. és április 10. között

Kiírás és részvételi feltételek a csatolmányban, illetve ezen a linken találhatóak.

Eredményhirdetés: április 21.

2. Bringázzunk a suliba! verseny - Március 27. és április 21. között

Kiírás és részvételi feltételek ismertetése: március 8.

Eredményhirdetés: április 25.

3. Saját szervezésű iskolai programok - Február 28. és április 30. között

Olyan programok szervezése önállóan az egyéni erőforrásoknak és lehetőségeknek megfelelően, amelyek a STARS-UNIQA célkitűzéseit erősítik. Programötleteket szívesen adunk és a szervezési tapasztalatokat is örömmel megosztjuk az új iskolák számára. 

4. Közlekedési előadások a BKK-val - Március 5. és április 30. között

A tavasz során az aktív iskolákban 1 tanórás, játékokkal ötvözött szakmai előadások megtartását vállaljuk, amelyre az iskolák előzetesen jelentkezhetnek alsós és felsős évfolyamok számára egyaránt.

5. Tavaszi Kerékpárosklub bringás események

- I bike Budapest napján közös tekerés a rendezvényre - április 22., szombat

- Kerékpárosklub Bringás reggeli részvétel – május 4., csütörtök

Iskolák jelentkezését várjuk!

Érdeklődő iskolák képviselői Müller Kinga projektkoordinátornál, a muller.kinga [kukac] kerekparosklub [pont] hu címen kaphatnak információt a csatlakozásról. Várunk mindenkit szeretettel!
 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?
Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron