Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Én legszívesebben így közlekednék - Rajzpályázat iskolásoknak

A Magyar Kerékpárosklub a STARS-UNIQA program keretében csoportos rajzpályázatot hirdet iskolás osztályoknak. A legjobbaknak járó díjakat a pályázó osztály kapja.

Frissítés: A pályázat eredményei itt találhatók.

A rajzpályázat célja a 6-18 év közötti korosztályú osztályok számára legjobbnak és legpraktikusabbnak tűnő, vágyott, vagy épp rendszeresen használt közlekedési módok közti különbségek, és a bennük rejlő lehetőségek megismerése, figyelemfelhívás a fenntartható közlekedési módok használatának előnyeire, különös tekintettel a kerékpározásra.

HATÁRIDŐ: ÁPRILIS 10!

A pályázat címe: „Én legszívesebben így közlekednék…”

  • Én legszívesebben így közlekednék a suliba
  • Én legszívesebben így közlekednék a boltba
  • Én legszívesebben így közlekednék hétvégén a családdal
  • Én legszívesebben így közlekednék szünidőben, nyaraláson

Minden pályázó csapattól 1 db montázst kérünk, maximum 4 db képpel, amelyen a fenti életszituációkat megkülönböztetve, összehasonlítva készülnek el a képek (max. 4 db kép 1 montázson).

Részvételi feltételek

A pályázaton iskolás osztály egy, vagy több diákja csoportosan indulhat, kézzel készített rajzokból álló montázzsal. A rajzok alapjául szolgáló témáról, a közlekedési módokról és fenntartható közlekedési lehetőségekről a gyerekek beszélgethetnek felkészítő tanárukkal, de a rajzokat az iskoláskorú gyerek/ gyerekek csoportja kell, hogy készítse.

A rajzok stílusbéli megkötés nélkül, bármilyen kézi technikával készülhetnek. A maximum 4 db rajzból álló montázst egy darab A1 méretű poszteren, vagy egymáshoz kötve/ fűzve kérjük beadni.

Egy osztály maximum 3 alkotással pályázhat, egy iskolából bármennyi osztály leadhat pályázati anyagot.

A pályázat mindenki számára nyilvános, de a pályázat kiírói és közeli hozzátartozóik nem pályázhatnak. A pályázatra mindenki csak saját szellemi alkotásával pályázhat.

Pályázat időtartama: 2017. február 28 – április 10.

Beküldési és beérkezési határidő: 2017. április 10. hétfő 17:00

Beküldés postai úton elsőbbségi küldeményként, vagy személyesen irodánkban történhet: Magyar Kerékpárosklub, 1133, Budapest, Kárpát utca 48.

Személyes leadás hétfőtől csütörtökig, 9:30-17:00 között lehetséges (március 16-17-én az iroda zárva tart).

A pályázati anyagban kérjük feltüntetni az alábbiakat: a rajzokat készítő, vagy készítők neve, korosztálya és iskolai osztálya, az iskola neve, címe, a felkészítő és kapcsolattartó tanár neve, email címe és telefonszáma

Kategóriák: 6-10 év közötti (általános iskola alsó tagozat), 10-14 év közötti (általános iskola felső tagozat), 14-18 év közötti (középiskolás) kategória

Díjazás

A beérkezett pályaműveket a Magyar Kerékpárosklub által összeállított zsűri fogja díjazni. A zsűri maximum három kategóriában hirdet nyertest. A nyerteseket email és postai levél/ telefon útján személyesen is értesítik és a nyeremény átvételéről tájékoztatják.

1. kategória: Alsós osztály - 50.000 Ft értékű Decathlon ajándék utalvány

2. kategória: Felsős osztály – 50.000 Ft értékű Decathlon ajándék utalvány

3. kategória: A zsűri különdíja 6-10, 10-14, vagy 14-18 éves kategóriában – 50.000 Ft értékű Decathlon ajándék utalvány

Az értékelés fő szempontjai: a leadott anyagokban a rajztechnikai megoldási módok és a korosztálybeli rajzi készségek értékelése mellett a zsűri értékeli a téma feldolgozásának módját, a közlekedési módok bemutatásának módját is, a rajzok mondanivalóját.

Szabályzat

A díjakat minden esetben a montázst készítő osztály kaphatja. A zsűrinek jogában áll elállni a 3 díj kiosztásától, amennyiben a pályaművek közül nem hirdethető ki három győztes. Annyi kategóriában hirdet a zsűri győztest, ahány kategóriában megfelelő minőségű pályamű érkezik be a pályázatra.

A teljes pályázati kiírás megtalálható a kerekparosklub.hu weboldalon. A pályázatot a Magyar Kerékpárosklub STARS-UNIQA szemléletformáló programjának keretében, a Magyar Kerékpárosklub írta ki.

A pályázatra beérkezett alkotásokat a kiíró jogosult nyilvánosságra hozni, illetve felhasználhatja a STARS-UNIQA programban foglalt célok és a Kerékpárosklub céljainak népszerűsítésével összefüggésben online és offline egyaránt.

Az átvett pályaműveket a kiíró 2017. december 31-ig őrzi és esetleges online felhasználás esetén digitalizálja, de a későbbiekben a pályaművek megőrzéséért felelősséget nem vállal. 


STARS-UNIQA programunk részleteiről itt olvashattok.


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?
Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!