Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Elmélet és gyakorlat a STARS-UNIQA iskolai kampány záróeseményén, a Nagy Tavaszi Bringás Napon

A Kerékpárosklub által koordinált STARS-UNIQA program 2016/17-es tanév végi fődíja a Nagy Tavaszi Bringás Napon való részvétel volt. A rendezvényen azoknak az iskoláknak biztosítottunk lehetőséget a részvételre, akik évközben a legaktívabbak voltak és több olyan programot is szerveztek, amely a kerékpározás népszerűsítését, szemléletformálást tűzte ki célul.

Fotó: Dimény András

A rendezvényt a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban tartottuk meg Vitéz Judit tanárnő közreműködésével. A programon való részvétel lehetőségét 5 iskolai csoport nyerte el, akik a Kerékpárosklub saját pontjain és partnereink által szervezett programokon vehettek részt, az egész napos rendezvényen játszva tanulhattak elméleti és gyakorlati feladatok és játékok keretében. A gyerekek általános iskolai 2-8. osztály közötti tanulók voltak. Az egyik iskola csapata bringával érkezett Dél-Pestről.

STARS-UNIQA programunkról bővebben itt olvashattok.

A Nagy Tavaszi Bringás Napon a Kerékpárosklub saját készítésű ábrákkal színesített interaktív előadást tartott. Korosztályhoz igazítva több témát is átbeszéltünk a csoportok aktív részvételével és a BKK szakmai közreműködésével: milyen közlekedési szituációk, célok a leggyakoribbak életünk során? Ezekhez milyen közlekedési eszközöket társítunk, és azokat hogyan csoportosíthatjuk? Mik a különböző közlekedési módok előnyös és hátrányos tulajdonságai? Milyen típusú kerékpárokat ismernek, és mik a bicikli kötelező és nem kötelező elemei?

A programon két partnerünket is bevontuk a gyerekfoglalkozások megtartásába. A Bringaakadémia csapata Abelovszky Tamás szervezésében KRESZ tanórát tartott, illetve az iskolaudvaron felállított pályán ügyességi KRESZ pályát állítottak fel, amelyen minden gyerek végigmehetett a nap folyamán. A Kerékpárosklub standján ezt követően KRESZ tesztet tölthettek a gyerekek, ez az ismétlés nagyban segítette a tanórán hallottak rögzülését.

A Gabitrial bemutatója után / mellett páros goldsprinten versenyezhettek a gyerekek.

A programnapot az egész tanévet és kampányt támogató UNIQA Biztosító segítségével hívtuk életre, a SIÓ Eckes támogatásával HohesC üdítőkkel frissültünk fel.

Müller Kinga


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!
Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!