Facebook Instagram Youtube

Bel-Buda: Hírek

ÚJJÁALAKULT BEL-BUDAI TERÜLETI SZERVEZETÜNK!

aron - 2019-02-19
bel-buda, közösség, önkéntes, önkéntesség, szervezetfejlesztés, területi szervezet

Eredetileg 2009-ben alakult meg a Budapest I., II., XII. kerületét összefogó Bel-budai területi szervezetünk. Baki Ádám - akkori vezető - szomorú halála után azonban új vezető híján a csoport nem működött tovább. A 2018 őszén először megszervezett városmajori bringás reggelin fellelkesülve tegnap újjáalakítottuk a csoportot!

Szeretnénk bringázhatóbbá tenni az I., II. és XII. kerületet. Szeretnénk bringabarát utakat a már kerékpározóknak és a még nem tekerőknek, szeretnénk a lakóövezeti forgalom csillapítását, új kerékpársávokat vagy utakat, a régi infrastruktúra fejlesztését, új kerékpártárolók építését.

Kérdés, hogy mikor lesz bringázhatóbb a Dunapart, a hűvösvölgyi útvonal vagy a MOM Park környéke, meddig kell gyalogosokat kerülgetni a Retek utcában, hogyan változik a Széna tér, és tényleg kell-e kerékpárút a Rózsadomb tetejére.

A Magyar Kerékpárosklub több mint másfél évtizede dolgozik a kerékpározás fejlődéséért. Célunk, hogy bárki közlekedhessen biciklivel: biztonságban érezze magát, aki még nem bringázik, és kényelmesebben tekerhessenek, akik már mindenhová így járnak. Ezért küzdünk az egész országban, és Budapesten is.

Jelenleg is részt veszünk a területet érintő EU-s finanszírozású VEKOP programban megvalósuló bringás beruházások, útfelújítások, közterületi beruházások véleményezésben.

Nagyon sok ötlet merülhet még fel a belső Buda kerékpározhatóbbá tétele, a kerékpározás népszerűsítése, terjesztése céljából. A tegnapi alakuló gyűlésen több mint 20-an voltunk, és már most elindult az ötletelés.



Várunk minden itt élőt, hogy lépjen be a Kerékpárosklubba, és tegyünk közösen egy bringázhatóbb Bel-Budáért!

Ha csatlakoznál:

A területi szervezet titkára Francia Gyula, titkár-helyettese Sander Bremer.

Kapcsolat: bel-buda [kukac] kerekparosklub.hu



Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

  • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.
  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!
  • Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!