Facebook Instagram Youtube

Törökbálint

Üdvözlünk a Törökbálinti Területi Szervezet aloldalán!

Törökbálint és környéke kerékpáros fejlődéséért fogtunk össze 2023 tavaszán, hogy a város és a környékbeli települések (Budaörs, Biatorbágy) is kerékpárosbarátak legyenek.

Szervezetünk fontos dolognak tartja a civil kontroll kialakítását, illetve szeretnénk ötletekkel szolgálni a Kerékpáros Hálózati Tervhez. Miután leginkább ezt mi fogjuk használni, ezért előzetes véleményünk, tapasztalatunk fontos lehet. A tájékoztatáson túl, ugyanúgy fontosnak tartjuk a technikai kérdésekben való egyeztetést is, akár a jövőben megépülő kerékpársávok, kerékpárutak nyomvonalára, akár a már kihelyezett kerékpártárolókra vonatkozóan. Civil kezdeményezésről van szó, amelyet a biztonságos városi kerékpáros infrastruktúra hiánya hívott életre. 2022-ben, a BuBa kerékpáros útvonal átadása révén, Törökbálint felkerült Európa kerékpáros térképére is, azonban a város jelenlegi bringás infrastruktúrájáról ez sajnos nem mondható el! Saját biztonságérzetünk komolyabb fejlesztést kíván, a kerékpáros közlekedés fejlődéséhez a kerékpárutak kiépítése elengedhetetlen. Mindent megteszünk, hogy a sok helyen, sehonnan sehova vezető kerékpáros útvonalak összeérjenek, és ne a kerékpáros leleményességére legyen bízva, merre kell tovább haladni, hanem megfelelő tájékoztató táblák legyenek elhelyezve a főbb kerékpáros útvonalak mentén.

Másik fontos feladatunk a tolerancia, a közlekedési morál megváltoztatása megfelelő kommunikációval, jó példával. Szerintünk nem gyalogos, kerékpáros, autós társadalom létezik, hanem közlekedő emberek összessége, akik nem ellenségei, hanem bajtársai egymásnak. A közterület nem csatatér, ott nem harcolni kell, hanem felelősségteljesen kell közlekedni, a szabályok betartásával, az ésszerűség határain belül.

Amennyiben egyetértesz elképzeléseinkkel, csatlakozz hozzánk! Hozzunk létre együtt egy élhetőbb és kerékpározható várost!

Vezetők neve: Szalai László (titkár), Fazekas Samu (titkárhelyettes)