Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

A DEBRECENI BRINGAEXPÓN JÁRTUNK

mkdebrecen - 2013-03-24
bringaexpo, debrecen, mkdebrecen, önkéntesek, magyar kerékpárosklub debrecen

Jelentős érdeklődés mellett zajlott az elmúlt hétvégén Utazás és Szabadidő Vásár és Bringaexpó a Kölcsey Központban, ahol a MK debreceni csapata képviselte a klubot.Jelentős érdeklődés mellett zajlott az elmúlt hétvégén az Utazás és Szabadidő Vásár és Bringaexpó a debreceni Kölcsey Központban, ahol a Kerékpárosklub debreceni aktivista csapata képviselte a klubot. 

Az Utazási szekcióban számtalan kiállító jelent meg és folyamatosan színvonalas műsorok követték egymást.
Debreceni és fővárosi vezető kerékpárüzletek, nagy méretű igényesen kialakított standok és rengeteg kiállított kerékpár várta az érdeklődőket. Igazán komolyan vették a rendezvényt, ebből is érezhető volt, hogy városunkban a kerékpár igen kedvelt manapság. Folyamatos volt az érdeklődés a kerékpáros standoknál, bizonyára megtérül a kereskedők fáradozása.


A klub standja a szervezők jóvoltából egész nagy területet kaphatott ahol, helyi önkénteseink igyekeztek minél teljesebb tájékoztatást adni az érdeklődőknek tevékenységünkről.
A klub országos és helyi tettein túl, bringás KRESZ totó, lakatolási tanácsok, tippek a mindennapi bringás közlekedéshez várta a látogatókat, valamint a Kerékpáros Kisokos ismertetése.
Ott volt az új tabló sorozatunk, amelyen a konkrét helyi közlekedési helyzetek minél biztonságosabb megoldásához adunk tippeket a bringásoknak, valamint a városban még ismeretlen kerékpárosbarát közlekedési megoldásokat villantottunk fel. A debreceni Critical Mass felvonulás helyzetéről is tájékoztattuk az érdeklődőket. Folyt a menetet biztosító önkéntesek toborzása is.
A klub iránt érdeklődőket kedvezményes csatlakozási lehetőség várta.


Sok-sok elismerő visszajelzést kaptunk főként a kerékpárosok szemléletformálásához kapcsolódó tevékenységünk említése kapcsán. Nagy sikert aratott a Kisokos, miután egy látogatónk belelapozott, rögtön szerette is volna hazavinni. Az ingyenes utazási prospektusokon edződött kezek azonban a jelképes összegű adományt sokszor már sajnáltak kiadni érte. Persze voltak szép számmal kivételek is.
Számos érdeklődő akadt a klubtagság iránt, de végül a kedvezményes tagsági díj is elriasztotta őket. Az utolsó napon azonban mégis akadt aki tagnak jelentkezett.

Köszönet önkéntes aktivistáinknak, akik a hétvége folyamán közel 60 órát fáradoztak a standunkon.

Reméljük jövőre is lesz lehetőségünk megjeleni a kiállításon! Addig is kövesse debreceni híreinket itt a weboldalon vagy a helyi facebook oldalunkon.