Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

BEBICIKLIZÉS ÖSSZEFOGLALÓ ÉS KÉPEK

mkdebrecen - 2013-02-28
bebiciklizés

A Városi Autómentes Nap alkalmából a Magyar Kerékpárosklub debreceni csapatával Bebiciklizést is szerveztünk, amit itt az oldalon is meghirdettünk.
Már az előzetes jelentkezések száma is meghaladta az elvárásainkat, a rendezvény helyszínén – a belvárosi Déri téren - pedig még számos bringás kedvet kapott a mindennapi bringázás praktikáinak elsajátításához és csatlakozott a Bebiciklizős csapathoz.
A bevezető és az általános információk ismertetése után 16 fős csapattal vágtunk neki a közel 8 km-es városi körnek.
Az út során érintettük a városban már meghonosodott különféle kerékpáros úttípusokat, de természetesen javarészt a forgalomban tekertünk.
A Bebiciklizés során a városban nagyon kedvelt önálló kerékpárút biztonságos használatáról is tudtunk újat mondani a résztvevőknek, és volt szerencsénk megtapasztalni azt is, hogy milyen segítőkészek tudnak lenni az autóvezetők, ha pontosan jelezzük szándékunkat. Az egyik kanyarodásnál egy előzékeny autóvezető az egész csapatunkat elengedte, noha nem is számítottunk ilyen gesztusra.
A villamos építkezése mellett haladva láthattuk, hogy a számos útfelbontás ellenére kerékpárral mégis zavartalanul átjárható a város.
A Bebiciklizés zárásaként tettünk egy nagy kört Debrecen Óvárosában, annak példájaként, hogy a kis mellékutcákat útvonalként választva mennyire jól elkerülhetőek a forgalmasabb útszakaszok, és ezeket használva gyorsan eljutunk úti célunkhoz is.

A résztvevők egyértelműen hasznosnak találták a programot, azzal köszöntek el, hogy most már bátrabban lesznek, és igyekeznek az úttestet választani, ott ahol eddig csak a járdán mertek tekerni.

Képek a Bebiciklizésről:

https://picasaweb.google.com/110995065138603699754/Bebiciklizes20120923?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMPpzZ3984nwlwE&feat=directlink