Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

BRINGAEXPÓ ÉS UTAZÁSI VÁSÁR DEBRECENBEN

mkdebrecen - 2013-03-21
bringaexpo, debrecen, magyar kerékpárosklub debrecen, utazási vásár

Most hétvégén Debrecenben is Bringaexpo, és a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete is kitelepül! Lesz bringás KRESZ toto, lakatolási tanácsok, tippek a mindennapi bringás közlekedéshez. Ott lesz az új tabló sorozatunk amelyen a konkrét helyi közlekedési helyzetek minél biztonságosabb megoldásához adunk tippeket a bringásoknak. A debreceni CriticalMass felvonulás helyzetéről is tájékozódhatsz. Megtudhatod, mivel foglalkozik a Kerékpárosklub Debrecenben, és helyben be is tudsz majd lépni. Gyertek minél többen, ismerjetek meg minket személyesen is!


Első Debreceni Bringa Kiállítás
2013. március 22-24.
Kölcsey Központ körfolyosó
A szervezők beharangózója is igazi bringás csemegéket ígér:

Nemcsak a legújabb kerékpáros fejlesztéseket ismerheti meg a közönség a Kölcsey Központban, hanem látványos triál bemutató is színesíti a programot.

Tizenkét bringás kiállító várja a látogatókat az Utazás és Szabadidő Idegenforgalmi Kiállítás és Vásáron, ahol a legújabb fejlesztések mellett a hagyományos kerékpáros életérzés és szabadidő-eltöltés rajongói is megtalálják számításaikat.
Jövő hétvégén Debrecenbe érkezik hazánk egyetlen elektromos váltórendszerével felszerelt bicaja, amely bowdenek nélkül, teljesen automata beállítással, sokkal gyorsabb és precízebb váltással könnyíti meg a tekerést. Az egyik kerékpáros kiállítónál pedig egy olyan számítógépes szimulátort lehet kipróbálni – természetesen ingyenesen –, melyre ráülve egy igazi motorkerékpáron érezhetjük magunkat. A kezelőszervek – fék, gáz, kormány – úgy helyezkednek el, mint egy igazi motoron. A képernyőn megjelenő igényes grafikájú virtuális városban közlekedve élethű baleseti szituációkat generál a számítógép, méghozzá oly módon, hogy érzékeli a vezető stílusát, így készítve fel a valós közlekedés veszélyeire. Külön érdekesség, hogy a szimulátor úgy van kialakítva, hogy az egészen kis gyerekektől a felnőttekig mindenki boldogulhat vele, vagyis az egész család kipróbálhatja az utazási kiállításon – ahogy azokat a fekvőkerékpárokat is, amelyek egy fotel kényelmével kápráztatják el használóikat.
A kiállítótérből kilépve látványos biciklis show-val találkozhatunk, ugyanis Hegedűs László triálos, tízszeres magyar bajnok elképesztő ugrásokkal és egy mindenki számára lebilincselő húszperces bemutatóval érkezik Debrecenbe. Hege, ahogy a sportágban ismerik, egy helyből akár másfél métereses magasságba is képes felugrani, és 2-3 méter magasban is láthatjuk majd. További infó: http://www.debrecenivasar.hu/index.php?menu=start&year=2013