Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

CSALÁDI NAPOKON JÁRTUNK

mkdebrecen - 2015-09-14
családi nap, kitelepülés, közösségi program, magyar kerékpárosklub debrecen, önkéntes munka

2015.08.29. - National Instruments, Debrecen, Határ úti Ipari Park
Családi Nap

Tökéletes előkészületek, tökéletes programlebonyolítás! Ezen túlmenően... szuper szervezői alakítás!

Érdekes napi programok voltak, amiket a mikrofonból hozzánk elérő hangok kapcsán élvezhettünk és a szerencsések testközelből is, mind tele volt emberekkel.

Az MK-sátor nagyon népszerű volt, meg kell jegyezzem az ajándékok kapcsán főleg! A fényvisszaverő volt a legkelendőbb meglepetés-ajándék, aki nem akart KRESZ-totót kitölteni, az ajándék hallatán még az is nekifutott. De nem csupán a meglepetés, illetve a sorsolás miatt töltötték ki, nagyon sokan kíváncsiak voltak arra, mennyire ismerik a szabályokat. Meg is kapták aztán, hogy a hibákból tanulhassanak. Sőt, a Kerékpáros Kisokost sokan kérték, hogy okulhassanak szabályos kerékpározásból.

Az óriáskirakó is nagy sikert aratott annak ellenére, hogy extra tűző napot élvezhette, aki nekilátott... Sőt, még az igazgató úr is bevállalta és sikeresen kirakta.

 

A KRESZ-pálya nagyon élvezetes volt a gyerkőcöknek, aktivistánk nagyszerűen vezette végig a "vállalkozókat" és ügyesen szerepeltek a lurkók, aminek meg is lett az eredménye, hisz 5 ajándékcsomagot sorsoltunk ki a végén közöttük is.

A Fotóparaván sokaknak tetszett.
Az Információs paravánon is találtak hasznos szabályokat az olvasgatni vágyók.


Sokan megosztották a napi kerós útvonalaikat, és vártak tanácsot a jobb megközelítésekre.  

A túratérképeket is rengetegen kérték... Így épp kapóra jött aktuális országos projektünk, az Összetekerünk! program, mely segítségével a Magyar Kerékpárosklub néhány területi szervezete helyi egyesületekkel és intézetekkel közösen próbál tenni a regionális zöld turizmusfejlesztésért. Sokan örömmel fogadták túraútvonalainkat, javaslatainkat - reméljük az elkészült útvonal is elnyeri majd tetszésüket.

Úgyhogy amit vittünk, minden hasznosnak bizonyult. És sokan érdeklődtek a mágnestáblán lévő bicaj szabályos "fellámpázásáért" is.



Az ajándékcsomagok bőségesek voltak, a nyertesek kaptak ájbájkdebrecenpólót, kitűzőt, matricákat, szóróanyagokat, kerékpáros kisokost, felnőttként láthatósági mellényt, gyerekként csodás csengőt.

Élvezetes egy nap volt!

Fényképalbum: National Instruments Családi Nap, '15.8.29.


2015.09.19. - IT Services Hungary, Debrecen, Vezér utca
Családi Nap

Mondhatni a legjobb helyet kaptuk meg a Vezér utcán található irodakomplexum háta mögötti parkolóban: jó rálátás mindenre és központi fekvés. Szerencsére ez fordítva is így volt, ugyanis folyamatosan jöttek hozzánk a családi nap programjaira kilátogató munkavállalók családjaikkal - ők is jól láthattak bennünket.


Most is kapóra jött, hogy készültünk a már szokásossá váló, de a helyhez igazított (ITSH-logóval ellátott) Kerékpáros Totónkkal, és a hibahatáron belüli kitöltésért cserébe kapott különféle ajándéktárgyakkal, pl.: nadrágpánt, küllőprizma, kerékpározható városi és túratérképek, ismeretterjesztő Kerékpárosklub Kisokos, stb., le tudtuk kötni vele a gyermek és a felnőtt figyelmét is egyaránt.

Motivációval tehát nem volt gond, főleg miután mindenki megtudta, hogy a kitöltés nem csak egy, szabadon választható tárgyhoz segített hozzá mindenkit aki legalább 10 pontot elért a 15-ből, de a beígért délutáni sorsolásunkban is részt vehetett.

Amíg a sorsolásig hátralévő idő elteltét várták, más elfoglaltságot is tudtunk adni, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Csak ezek megtekintése után "engedtünk el" bárkit a helyszínen megjelent egyéb tematikájú szervezetek, egyesületek felé...
Mert elég erős volt a felhozatal: airsoft- és íjászbemutatóval, mászófallal és rajzsátorral, állatsimogatóval és ugrálóvárral készültek a szervezők, ám nekünk is volt még a tarsolyunkban pl. - reményeink szerint - a biztonságos közlekedésre tanító KRESZ-pálya, amit szintén felügyelet melletti, helyes teljesítését ajándékkal (és későbbi sorsolással) jutalmaztunk.


És akkor még ott voltak a biciklis motívummal ellátott óriáskirakók is, a mágnestáblán összerakható kötelező elemekkel felszerelhető kerékpár, a debreceni látnivalókat tandemmel megközelítő fotóparavánunk és az infrastruktúratípusokat bemutató információs falunk is.

A túrázás, mint visszatérő kérdés is rengetegszer feljött a nap folyamán... Így itt is bemutathattuk aktuális országos projektünk, az Összetekerünk! programot. A regionális kerékpáros turizmusfejlesztés gondolatát sokan elégedetten fogadták - reméljük a végleges útvonal is hasonlóan sikeres lesz köreikben.


Mindez azért, hogy a nap végén 8 ajándékcsomagot is kisorsolhassunk: pólókkal, mellényekkel, ismeretterjesztő és balesetmegelőző kiegészítőkkel. Ezúton is gratulálunk a szerencséseknek.


Élvezetes egy nap volt, főleg - talán kedvenc-segítőnk - Petra számára, aki lelkes tanulási szándékával és segítőkészségével, nem csak ITSH-s szüleinek, de nekünk is motivációként szolgált! Talán megalakítja a Magyar Kerékpárosklub hajdúböszörményi területi szervezetét is...

Fényképalbum: IT Services Hungary Családi Nap, '15.9.19.


Köszönjük a meghívás(oka)t!
Reméljük a munkavállalók és családtagjaik épp úgy élvezték a játékos kerékpáros oktató szándékot, mint amennyire a rendezvények egyéb helyszíneit.