Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

CSIGÁK, SZOKÁS SZERINT…

mkdebrecen - 2015-05-08
bringás reggeli, debrecen, kerékpárosklub bringás reggeli, magyar kerékpárosklub debrecen

Ugyan idén tavasszal a szokásos Bringázz a Munkába! kampány szervezéséhez szükséges keretszerződés hiánya miatt nem volt meghirdetve az ilyenkor szokásos közösségi verseny, mégis megrendezésre került a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, helyi támogatók segítségével - nemcsak Debrecenben, de országosan is - megvalósuló Kerékpárosklub Bringás Reggeli!

El nem maradhatott, hisz a bringások az évek óta bevett szokást szabályosan igénylik. Tavasszal, és ősszel is automatikusan megjelennek a debreceni főtér - a bringás reggelik miatt, már-már ikonikussá váló - pontján…

Idén egy kedves üzenet várta az elsőként érkező önkéntes aktivistákat, amely egy visszatérő problémája a reggeliknek, nevezetesen a korábban munkába indulók kimaradnak a jóból. Megígérni ugyan nem tudjuk biztosra, de dolgozunk a problémán…


Jutka üzenete

Így is elég korán beindult az érdeklődés, jöttek kicsik, nagyok, fiatalok, idősebbek, sietősek, ráérősek és autós bringások… Igen, az idei tavasz bringás reggelijének egyik apropója az volt, hogy próbáltunk fókuszálni az aznap autójuk helyett, inkább kerékpárral közlekedő társainkra. Miért?

Mert nincsenek “bringások” és “autósok” - kizárólag közlekedők vannak, akik adott esetben a nekik legmegfelelőbb közlekedési módot választják.

Tudni érdemes: a terjedő kerékpározás hatására biztonságosabbá válhat kerékpárral közlekedni. A fejlett kerékpáros kultúrával rendelkező városokban elmosódik a kerékpárral és autóval közlekedők közti különbség: aki egyszer biciklire ül, valószínű, hogy máskor autóval is közlekedik. Különböző felmérések azt mutatják, hogy a rendszeresen biciklivel közlekedők több, mint 60%-a rendelkezik jogosítvánnyal. Éppen ezért tartjuk fontosnak a kerékpározás körülményeinek további fejlesztését, melyek hatására növekedhet a bringával közlekedők száma. Minél többen használják a mindennapokban a kerékpárt, annál könnyebb a tömegközlekedés és a szükségből autót használók élete.


A debreceni menü

Ezen gondolatból kiindulva kaptak a megjelenő bringások a Magyar Kerékpárosklub debreceni területi szervezetének, az együttműködő szervezeteknek és a Kerékpárosklub Bringás Reggeli támogatóinak köszönhetően egy kisebbfajta reggeli túlélőcsomagot:

  • alapcsomagban (támogatóinknak hála):
    friss kakaós csigát, Derecske almalevet, túrórudit, keréknyomáspótlást, olajozást, játékkatalógust
  • kiegészítő csomagban (adományaitoknak hála):
    matricákat, kerékpáros túraajánlatokat, közlekedési tanácsokat, küllőprizmákat, Kerékpáros Kisokost,... mosolyt, csepergő vagy szemetelő esőcseppeket, napsütést és javaslatokat arra, hogy átgondolják jövő évi 1%-os felajánlásaik helyét. 500 adaggal készültünk… És 500 csomag gazdára is talált, megannyi elégedett arcot látva. Elégedetlenek nem maradtak, hisz 9 óráig kitartottunk, és kitartott a reggeli is.

500 adaggal készültünk… És 500 csomag gazdára is talált, megannyi elégedett arcot látva. Elégedetlenek nem maradtak, hisz 9 óráig kitartottunk, és kitartott a reggeli is.

Elégedett arcok

A maradék ennivalót a Debrecen Bike Maffia elvitte volna a rászorulóknak, amit előzetesen leegyeztettünk, ám Debrecen lelkes bringásaival egyetemben a csigák is kétkeréken gurultak tova munkába, munkából, iskolába…

Volt, aki megköszönte, hogy korán keltünk miattuk. Ez egyszerre öröm és elismerés, mert ez magától nem megy… csak Tőlünk, és Tőletek!
Köszönjük!


Ősszel is jövünk… s várunk vissza Titeket (is)!

Hajrá kerékpárral közlekedő (egyébként autós, gyalogos, ejtőernyős, hajóskapitány, bicajos) bringások! Hajrá biztonságos közlekedés!


A Kerékpárosklub Bringás Reggelit támogatták:



National Instruments

Brixcity

Derecskei Gyümölcsös, a Derecske Almalé gyártója

Kelet-Magyarországi Postás SE

Pöttyös Túró Rudi


Együttműködő partnereink:


Gyöngy Kerékpár Debrecen

Mátyás Sütő Kft.

Hello Pasta Debrecen


Visszhang:
  • haon.hu - cikk, képek >> ITT
  • dehir.hu - cikk, képek >> ITT
  • bringabuzi.hu - cikk >> ITT
  • bringás reggeli, Debrecen - képek >> ITT
  • bringás reggeli, Magyarország - képek >> ITT