Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

ELÉG SOKAN JÓLLAKTAK

mkdebrecen - 2014-10-10
bam, bringás reggeli, bringázz a munkába, debrecen, magyar kerékpárosklub debrecen

Debrecen, 2014.10.09. - Elég sokan nem akartak kifogást találni, miért is ne bringázhatnának reggelente a munkába vagy az iskolába… jutalmuk egy kisebb reggeli volt.


Sokan bringáznak reggelente...


Aki már próbálta rábeszélni ismerősét, barátját, kollégáját a biciklizésre, annak már ismerősek lehetnek azok a kifogások, amelyek az őszi “Bringázz a munkába!” kampány plakátján is virrítanak. Épp ez a célja a mostani őszi kampánynak… ne a kifogásokat keressük, hanem inkább pattanjuk bringára és érezzük jól magunkat. Motivációnak pedig tökéletesen megteszi egy BAM-naptár, vagy a kampány hagyományosan közösségi eseményének számító Bringás reggeli. Nem is nagyon hallottunk kifogásokat Debrecen főterén sem, pedig a várakozó kerékpáros sor jó pár méterre elnyúlt.


Sorakozó.


Hosszú volt a sor, de gyorsan haladt.


Örömteli sorbanállás.

Elég sokan jöttetek és reméljük, hogy jövő tavasszal is sokan fogtok részt venni a “Bringázz a munkába!” kampányban és látogattok el a tavaszi Bringás reggelinkre. Mindenesetre mi majd próbálunk felkészülni a növekvő számú kerékpáros igény kielégítésére, főleg ha akkor is ilyen szép időnk lesz, mint csütörtökön. Mi úgy terveztük, hogy 06:30 és 09:00 közt szépen egyenletesen fog elfogyni az a 300 db kakaós csiga, 300 db Pöttyös Túró Rudi, 400 db Sió gyümölcslé és 360 db belVita JóReggelt keksz …


Finom falatok és ...


... mosolygós emberek.

Nem teljesen így történt, mondhatni alulkalkuláltuk a létszámot. Talán sejtettük, de nem gondoltuk, hogy ennyire sokan tekertek majd felénk! Az első kb. 200 adag után muszáj volt felezni a kiadott mennyiséget, hogy legalább 8 óráig kihúzzuk, és így is negyed kilenc körül már csak matricákat tudtunk adni az érkezőknek, az meg annyira nem ízletes. 9 órára már el is pakoltunk.



Számoljunk! Mivel a keksz bírta a legtovább és kb. 200 adag után kezdtük el felezni az adagot, akkor 360 - 200 = 160 db keksz jó ha minden második biciklisnek adatott csak meg. Tehát 200 + (160 x 2) = 520 kerékpáros kaphatott reggelit, de mivel szeretjük a szép kerek számokat, legyen csak 500 fő (azt a 20 adagot meg nevezzük el statisztikai mintavételi hibának :) ). A lényeg, hogy legközelebb már inkább ehhez a létszámhoz próbálunk majd igazodni, hogy nehogy lemaradjon bárki is a finom falatokról!


Rövid kis videó aktivistánktól.

Mindenesetre jövő tavasszal, az idei őszi tapasztalatok alapján, legalább 500 indokunk lesz arra, hogy ismét elintézzük a területfoglalást, beszerezzük a finomságokat, hajnalban keljünk, sátrat építsünk, kiszállítsuk a friss péksüteményt és egyéb étkeket, valamint felkészüljünk az ingyenes bringaszervízre is!


Köszönjük a Gyöngy Bike Debrecen profi csapatának a segítséget!


Ismertettük a klubot, a tagság előnyeit és az 1%-nyi segítség lehetőségét.


Az utolsó keksz is gazdára talált...

Köszönjük, hogy eljöttetek és bringáztok a munkába vagy az iskolába! Jövőre is találkozunk, de addig se felejtsétek el regisztrálni a kilométereiteket az aktuális kampányban a BAM honlapján.

Köszönjük, hogy a 2014-es debreceni őszi Bam! Bringás reggelit támogatta*:




* Több információért klikkelj a logóra!


Tavasszal is várjuk a munkába bringázókat!

Anyagok:


A „Bringázz a munkába!” (Bam!) kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg a Kerékpáros Magyarország Program keretében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint a kampány kezdeményezője és a védjegyoltalom jogosultja hozzájárulásával.