Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

ESTI BICIKLIS PIKNIK ZENÉVEL, FILMEKKEL... – 2011. SZEPTEMBER 22.

mkdebrecen - 2011-09-19

Ünnepeld velünk az Autómentes Napon a bringázást! Keresd elő a piknikes pokrócodat, pakold meg az elemózsiás kosaradat, pattanj nyeregbe és költsd el a vacsorádat egy nem mindennapi biciklis piknik keretében, egy nem mindennapi helyszínen, az aszfaltos úttest kellős közepén!

Program:

eszegetés, beszélgetés, lazulás, találkozás a biciklis barátokkal, rokonokkal, mások biciklijeinek nézegetése, a sajátunk megmutatása, ismerkedés… A hangulatról kongásaink gondoskodnak majd!

Piknik helyszíne: Déri tér lezárt útszakaszok
Időpont: szeptember 22.
17.00 – 20.00 óráig

Filmvetítés helyszíne: a szomszédos Baltazár Dezső tér
Időpont: szeptember 22.
19.00 – 21.30 Bringás rövid filmek + Meglepetés film!

A lazuláson kívül szeretnénk feltérképezni a leggyakrabban és a legtöbb bringás által használt városi biciklis útvonalakat, ezért a Biciklis piknik helyszínén lehetőséget biztosítunk arra, hogy ezt megoszd velünk! A helyszínen várjuk javaslataidat az egyirányú utcák kerékpárosok számára való megnyitására vonatkozóan is!

A Biciklis pikniket követően e-mailen is lehetőség lesz továbbítani ezen információkat részünkre, egészen október 15-ig. Ezt követően az összegyűjtött információkat, javaslatokat feldolgozzuk, elkészítünk egy térképet a használt kerékpáros útvonalakról, és összeállítunk egy javaslatot az egyirányú utcák megnyitását illetően is. Majd az elkészített anyagokat továbbítjuk az Önkormányzat részére, hogy ezt figyelembe véve ütemezzék a tervezett kerékpáros fejlesztéseket.

Kép forrása: www.fififlowers.com