Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

KERÉKPÁROS SZTRÁDÁK DEBRECENBEN

mkdebrecen - 2016-04-01
április 1, gyorsforgalmi, képtelenség, magyar kerékpárosklub debrecen, sztráda, tréfa


FRISSEN A NYOMDÁBÓL!


Debrecen, 2016. április 1. - Kerékpáros sztrádák Debrecenben

Végre helyet kap mindenki, mivel a 123 milliárdos fejlesztési programból először a Csapó utcán élők problémáit oldják meg a városi építészek kerékpárosoknak is szánt szupersztrádák telepítésével.

Hosszú évek és számtalan baleset után a szintben eltolt kerékpárutakban találták meg az építészmérnökök azt a mindenki számára csakis előnnyel járó megoldást, mellyel a kerékpárral közlekedők útvonalait, kiemelve az eddigi valós közegükből, eltüntetik a gépjárművezetők és gyalogosok orra elől.

A koncepció nem adhatja vissza a valóságot!

"Abból indultunk ki, hogy senki sem akar az utakon kerékpárral közlekedőket látni, ez tény. Ötleteltünk, de aztán belátva, hogy ez képtelenség megoldani, hagytuk az egészet és inkább megpróbáltunk közös pontokat találni. Ezért a kerékpáros sztrádát alapvetően az úttestről indítottuk, hogy bárki felhajthasson rá, a vonalvezetésével hangsúlyozva, hogy a kerékpározás mennyire játékos hobbi. A tartóoszlopok útfelületek kellős közepére való helyezésével a gépjárművezetők is koncentrációs játékkal fejleszthetik koordinációs és helyzetfelismerő készségeiket. Reméljük sikeres lesz az első szakasz és hamarosan hozzákezdhetünk a második fázis tervezéséhez. Ha a megoldás beválik, hasonló látványra kell majd számítani a Kassai úton vagy a Nyíl utcán is!" - nyilatkozta az tervezőiroda szóvivője.

Nemzetközi, elsősorban brit tudósok tapasztalataira hagyatkozva alakították ki azt a koncepciót, melyet 2016. áprilisában kezdenek el kialakítani a város utcáin, kezdve a Csapó utca kiemelten fontos szakaszaival. Így, több évnyi várakozás után újabb lépést tehet városunk a járműkoncentrikusság felé. Utakat biztosíthatnak most már a gépjárműveken kívül, az emberi erővel hajtott járműveknek is, ki tudja mit hozhat még a jövő... talán külön babakocsi-alagutakat a járdák alá vagy föld alatti vasutat?

A képzeletet majd a tények fogják igazolni, addig is várjunk izgatottan és figyeljünk, miként épülnek az első emeletes debreceni utak.


A HÍR KOMOLYANVÉTELÉBŐL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK!